Gemeente Doetinchem

Persbericht, 25 september 2009

Doetinchem werkt aan nieuw sportbeleid

Op woensdag 30 september 2009 organiseert de gemeente Doetinchem in het stadhuis een sportief debat. De bijeenkomst is een eerste stap op weg naar een nieuwe toekomstvisie over sport en bewegen. De komende maanden wordt er informatie verzameld om te komen tot een beleidsnotitie. In 2010 spreekt de gemeenteraad zich uit over het nieuwe beleid.

De bijeenkomst zal in de raadzaal gehouden worden en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Verenigingen, sporters, commerciële sportverenigingen, inwoners, maar ook scholen, woningcorporaties en tal van andere betrokkenen zijn op deze avond uitgenodigd om ideeën kenbaar te maken die van belang zijn voor het sportklimaat in Doetinchem. Tijdens de bijeenkomst staat de discussie centraal. In de discussie wordt niet zozeer naar problemen gezocht, maar vooral naar mogelijkheden voor oplossingen. Hoe zou Doetinchem moeten omgaan met sport en zijn sporters? Welke elementen vinden de betrokkenen zelf belangrijk? Dit alles levert hopelijk input op ter voorbereiding op de besluitvorming.

Naast een discussieronde is wethouder sport, Koos Kuiper aanwezig om in te gaan op vragen uit de zaal. Verder geeft directeur Gelderse Sport Federatie, Tjienta van Pelt een presentatie over maatschappelijke ontwikkelingen en sport. Ook Wouter Jolink, voorzitter van de Doetinchemse jongerenraad, geeft zijn visie op sport. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: topsport versus breedtesport, sporten voor doelgroepen en het belang van goede sportaccommodaties. Uiteraard mogen ook nieuwe themas ingebracht worden door de aanwezigen.

Niet alleen genodigden, maar ook inwoners met een affiniteit voor sport zijn van harte welkom.

Lees meer