Gemeente Zwolle

Resultaten 30 september 2009

Sinds eind 2008 werken politie IJsselland, stichting Stadswacht en de gemeente Zwolle samen aan de aanpak van graffiti in de binnenstad. Wanneer stadswachten graffiti constateren op panden in de binnenstad, leggen zij dit vast. Deze foto's worden gedeeld met de politie en schoonmaakbedrijf Graffiti Clean. De politie gebruikt deze gegevens om daders op te sporen en Graffiti Clean maakt gevels schoon op basis van de registraties. Met deze aanpak zijn er al twaalf (vermoedelijke) daders opgepakt en is de binnenstad schoner dan ooit!

Nieuwe schoonmaakovereenkomst

Schoonmaakbedrijf Graffiti Clean en de gemeente Zwolle hebben nu samen een nieuwe schoonmaakovereenkomst opgesteld voor de pandeigenaren en
-gebruikers in de binnenstad. Hierbij zijn de ervaringen met de vorige overeenkomst, die dit najaar afloopt, en het te bereiken doel, een graffitivrije binnenstad, mee gewogen. Dit heeft geleid tot een hogere frequentie van schoonmaken: Graffiti Clean komt nu 1 dag in de week schoonmaken in plaats van een halve dag in de twee weken. De kosten voor een driejarige schoonmaakovereenkomst komen daardoor op EUR 345,- (EUR 115 per jaar) exclusief BTW bij een aantal van 300 deelnemers.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 29-09-2009 tot 28-09-2010