Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Aanpassing drempels voor betere rijroute Servicebus (persbericht 050, 2009)

Op de wegen Zuiderkroon, Andromeda en de Van der Duyn van Maasdamweg is de gemeente bezig met werkzaamheden aan de plateaus (drempels) bij kruispunten. Hiermee verbetert de gemeente Hoogezand-Sappemeer de rijroute van de succesvolle lokale Servicebus.

De Servicebus is een lokale vervoersvoorziening die een groot succes is in de gemeente. Wekelijks maken ongeveer 450 reizigers gebruik van dit openbaar vervoer. Om deze voorziening succesvol te houden heeft het College de kritiek van het klantenpanel ter harte genomen. Het doel is om de Servicebus wat meer comfort te geven, zonder dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid. De plateaus hebben ook een snelheidsremmend effect voor het overige gemotoriseerde verkeer. En deze aanpassing zorgt voor minder overlast bij omwonenden, zoals geluid en trillingen.

Â

Enkele meters voor het begin van de helling haalt de gemeente een stuk asfalt weg, waar bestrating voor in de plaats komt. Hiermee wordt de overgang van asfalt naar klinkers gelijkmatiger. Ook moet de overgang van asfalt naar klinkers leiden tot minder schade aan de weg en verzakkingen.

Daarnaast komt er een standaardhelling, die op basis van onderzoek tot stand is gekomen. Met deze helling is proefgereden door de politie en de Servicebus. Meerdere drempels op de rijroute van de Servicebus worden met prioriteit aangepast.