Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 30-09-2009

Poging oplichting

UTRECHT Een man probeerde op maandag 29 september een vrouw op te lichten.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Jacob van Ruisdaelstraat had geprobeerd een vrouw op te lichten. Agenten gingten ter plaatse en spraken met de 64-jarige vrouw. Zij verklaarde dat rond een 16.00 uur een postbezorger met een pakketje aan de deur kwam. Zij moest de bezorgkosten van minder dan een euro pinnen en mocht niet contant betalen. Haar man pinde voor haar, maar de bezorger gaf aan dat er storing was en dat het pinnen dus niet was gelukt. Hij vertelde later met het pakketje terug te komen en ging weg.

De Utrechtse en haar man kregen een raar gevoel bij het gebeuren want zij hadden in het geheel niets besteld. Daarom blokkeerden zij direct hun rekening. Zij bleken dat bijtijds te hebben gedaan, want de verdachte had nog geen kans gezien geld op te nemen.

De verdachte was een lichtgetinte man, ± 20 jaar, ongeveer 1.70 meter, tenger postuur en hij had zwart haar, aan de zijkant van zijn hoofd zeer kort geschoren en bovenop wat langer. Hij droeg een postbezorgersuniform en sprak netjes Nederlands.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Jacob van Ruisdaelstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Inbrekers

UTRECHT De politie hield op dinsdagavond 29 september twee mannen aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 21.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een pand aan de Koppestokstraat. Meerdere poltie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Agenten zagen vier mannen bij het pand wegvluchten en een ander pand binnengaan. Direct werd dat pand rondom afgezet. Op de plek waar de agent de mannen had zien wegrennen, troffen agenten onder andere computerapparatuur aan, dat uit het pand was gestolen.

Agenten gingen het pand binnen waar de vier naar toe waren gevlucht en verzochten alle aanwezigen, ongeveer tien mannen, naar buiten te komen. De agenten konden met zekerheid vaststellen dat twee van de tien bij de inbraak waren betrokken. Dit tweetal, mannen van 21 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden. Van de overige mannen werden de namen genoteerd. De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de overige twee verdachten voort.

Relationeel geweld

UTRECHT Een vrouw werd op dinsdag 29 september door haar ex-vriend mishandeld. Een getuige die haar te hulp kwam, liep ook klappen op.

Rond 22.30 uur kwam een 23-jarige vrouw uit Nieuwegein haar 22-jarige ex-vriend met een onbekende woon- of verblijfplaats op het Janskerkhof tegen. Zij vertelde dat hij nog spullen bij haar moest ophalen, waarna zij doorliep. De man kwam achter haar aan, pakte haar beet, waarna zij ten val kwam. Een 48-jarige man uit Barendrecht kwam haar te hulp, maar kreeg vervolgens een vuistslag op zijn gezicht, waarna de verdachte ervandoor ging.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat de Barendrechter een bloedende hoofdwond had opgelopen. Een ambulance kwam ter plaatse en hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrouw liep onder andere licht letsel aan haar hoofd op, maar hoefde niet medisch behandeld te worden. Bij een onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek naar de 22-jarige verdachte voort.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een inbreker aangehouden.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een zorgcentrum op de Perudreef. De verdachte zou nog in het pand aanwezig zijn. De agenten waren binnen een minuut ter plaatse en zagen een man op de tweede verdieping richting het trappenhuis lopen. De verdachte keek steeds achterom en dit vonden de agenten verdacht. De agenten hielden de man aan toen hij probeerde een schuifdeur te openen. Bij de fouillering van de 32-jarige man uit Utrecht werden gestolen goederen aangetroffen. De verdachte is ingesloten, de politie heeft de zaak in onderzoek.