Gemeente Venray


30 september 2009

Negen kandidaten voor de Venrayse Ondernemers Prijzen

Ondernemen met vakmanschap is het wedstrijdthema. Liefst negen kandidaten dingen dit jaar naar de twee Venrayse ondernemersprijzen: de Loek Nelissenprijs en de Rabobankpublieksprijs die op 7 januari 2010 uitgereikt worden. De kandidaten zullen jury en publiek dit jaar laten zien hoe zij ondernemen met vakmanschap. Het thema van dit jaar biedt ondernemers van uiteenlopende achtergrond de mogelijkheid om te laten zien wat ze waard zijn.

De voorzitters van de Venrayse ondernemersverenigingen presenteerden en prezen deze week in De Witte Hoeve de volgende kandidaten:
* Geert en Mariet Janssen van Janssen Boerderij Automatisering, door Agribusiness Groep Venray;

* Martin en Lianda Valckx van Jachthaven 't Leuken en Valkx Watersport, door MKB afdeling Grens en Maas.
* Frank Arts van Argowil , door Business Vision Venray.
* Carel Feijen van Carel Fijen, Makelaardij, door MKB Venray,
* Rien Min van Cafe 't Upke, door Koninklijke Horeca Venray.
* Henk en Jolanda Jenniskens, van Kalkoenbedrijf Jenniskens op "Verriets Hoeve", door LLTB Venray

* Bert en Geert Pelzer van De Uitmarkt, De Rooijerie en Uitzendbureau Pelzer, door Venray Centraal

* Geert van Gassel van `Bakkerij van Gassel, door De Vereniging van ZelfstandigeOndernemers uit Heide, Leunen, Merselo, Veulen, Vredepeel en Ysselsteyn.

* Bart Beune van NTS Hermus, door Industriële Club Venray.

De kandidaten bereiden zich vanaf nu voor op een presentatie aan de jury en aan het Venrayse ondernemerspubliek.

De jury voor de Loek Nelissenprijs bezoekt alle kandidaten op het bedrijf en ontvangt ze voor een bedrijfspresentatie. Op 7 januari maken ze het resultaat bekend. Burgemeester Jos Waals van Venray maakt dit jaar voor het eerst geen deel meer uit van de jury. Voorzitter is nu Harry Loozen. De vacature in de jury is opgevuld door Wilma Manders en bestaat verder uit Harry Clevis en jan Thomassen. De winnaar van de Rabobank Publieksprijs wordt op 7 januari door het publiek in de schouwburg gekozen.

In zijn toelichting wees voorzitter Gé Peterink erop dat vakmanschap appelleert aan kwaliteit en deskundigheid, aan passie en bekwaamheid en ook aan betrokkenheid en betrouwbaarheid. "Want wat hebben de timmerman, de elektricien, de metaalbewerker en de onderhoudsmonteur, de ICT'er, de manager, de verpleegkundige, de arts, de schoonmaker, de chauffeur, de atleet, de boekhouder, de kastelein, de telefoniste, de arts en de minister met elkaar gemeen? Ze krijgen waardering en vertrouwen als ze vakmensen zijn, die met passie, perfectie en discipline hun werk doen. Daar worden wij enthousiast van", zo besloot hij de introductie van de kandidaten.