Gemeente Oirschot

Herfstblad apart ingezameld

Het is weer herfst, de bladeren vallen van de bomen. Blad van openbaar groen hoeft u niet in uw eigen container te stoppen. We plaatsen namelijk op veel plekken in de kernen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Oirschot bladkorven waar u het openbare blad in kwijt kunt.

Deze bladkorven zijn niet bedoeld voor eigen tuinafval, snoeihout en restafval. Dit geeft grote problemen bij de verwerking van het bladafval tot compost. Wanneer dit geconstateerd wordt, worden deze bladkorven direct verwijderd.Â

Â

Bovendien komt de veegmachine van de gemeente regelmatig langs. De dag voordat de veegwagen bij u in de wijk komt kunt u het blad naar de wegzijde vegen, zodat het snel meegenomen wordt.

Â

Ook hierbij is het de bedoeling dat er geen takken en overig afval in de goot geveegd wordt. Hierdoor raakt de zuigmond van de veegmachine verstopt, wat onnodige vertraging oplevert in de tijd dat het aanbod van het blad groot is. In dit artikel vindt u de locaties van de bladkorven en de dagen waarop de veegmachine bij u langs komt.

Â

Gezien het enorme bladaanbod kunnen wij niet garanderen dat we op de geplande dag in de genoemde straten overal het blad op kunnen vegen. We stellen prioriteiten waar het op dat moment het hardst nodig is.

Â

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw blad en evt. snoeihout gratis aan te bieden bij de milieustraat.

Â

Op 41 plaatsen in de gemeente plaatsen we bladkorven, voorzien van een bord met het opschrift âherfstbladâ. Wanneer het blad op onderstaande locaties nagenoeg van de bomen verdwenen is, verplaatsen we de korven naar andere locaties waar het op dat moment nog nodig is.

Â

* In Spoordonk staan de korven in Beerseveld, nabij de Watermolen en in Bernadettestraat.

* In Middelbeers vindt u de korven bij 't Oude Kerkje, Vestdijk schiethal, Vestdijk nabij nr. 29, Margrietplein, De Bugjes, Erica, Calluna, Klokkenmaker en Glazenmaker. Â

* In Oostelbeers zijn de korven geplaatst in Esdoorn, Lindeakkers, Schravenstraat, Postelstraat en op de hoek Kerkstraat/Driehoek.
* In Oirschot staan de korven op de volgende locaties: Drossaard, Bestseweg/ De Valk, Van Eschstraat, Kremerstraat, Meervenstraat/Oude Bestseweg, Snellaertstraat, De Kastanjehof, Monfortlaan, Snijdersstraat/Van Heesterbeeckstraat, De Toog/Het Bovenwiel, De Zwaarden, De Eeusel, Haverhof, Moerevelt/Garstakker, Barbarastraat, Dr. Feijstraat, Agnes van Kleefstraat, De Vier Uitersten, Kortenaarlaan, Michiel de Ruyterlaan, Karel Doormanlaan, Spoordonkseweg, Den Bongerd, Den Heuvel.

Â
Â
Veegschema 2009

Â

De Notel/Kastanjehof (tussen centr. fietspad, van Heesterbeekstraat, Raffendonkstraat, Oude Bestseweg en
Notelsestraat) Â
Â

Maandag 5 en 19 oktober,

2, 16 en 30 november, 14 december.

De Notel IV e.o. (tussen centr. fietspad, Kempenweg, Oude Grintweg, Notelsestraat en
Evenemententerrein). Â
Â

Dinsdag 6 en 20 oktober,

3 en 17 november, 1 en 15 december.Â

Oude Kern Oirschot en
Drossaard Â
Â
Â

Woensdag 7 en 21 oktober,

4 en 18 november, 2 en 16 december.

Middelbeers (tussen Kuikseindseweg, Doornboomstraat, Hoogdijk, Vestdijk en
Sint-Jorisstraat) Â
Â

Donderdag 8 en 22 oktober,

5 en 19 november, 3 en 17 december.

Spoordonk Â
Â

Vrijdag 9 en 23 oktober,

6 en 20 november, 4 en 18 december.

De Korenaar e.o. (tussen Bestseweg, Kempenweg, centr. fietspad en Raffendonkstraat)

Maandag 12 en 26 oktober,

9 en 23 november, 7 december.

Â

De Gildewijk, De Pullen en De
Helleweikes Â
Â

Dinsdag 13 en 27 oktober,

10 en 24 november, 8 december.

Oude Kern Oirschot en
Spoordonkseweg Â
Â

Woensdag 14 en 28 oktober,

11 en 25 november, 9 december.

Middelbeers (tussen Kuikseindseweg, Doornboomstraat, Hertog Janstraat en Sportparklaan EN tussen Hoogdijk, Hertog Janstraat en bedrijventerrein) Â

Donderdag 15 en 29 oktober,

12 en 26 november, 10 december.

Â

Ooostelbeers Â
Â

Vrijdag 16 en 30 oktober,

13 en 27 november, 11 december.

Â

In dit schema kunt u opzoeken wanneer de veegwagen bij u in de straat komt. De dag daarvoor kunt u het blad naar de wegzijde vegen.