Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. September

Ministerie van VROM

Hulp bij brandveiligheidsvoorschriften

30-09-2009

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft een adviescommissie ingesteld die helpt bij onduidelijkheden over de brandveiligheidsvoorschriften. Vanaf 1 oktober kunnen particulieren, ondernemers, provincie en gemeente bij verschil van mening over de interpretatie van brandveiligheidsvoorschriften terecht bij de onafhankelijke Adviescommissie praktijktoepassing brand- veiligheidsvoorschriften.

De commissie adviseert burgers, ondernemers en de overheid in concrete gevallen over de praktijktoepassing van de
brandveiligheidsvoorschriften uit de bouwregelgeving (Woningwet, Bouwbesluit en Gebruiksbesluit). Komen partijen er samen niet uit, dan kan een verzoek worden neerlegd bij de commissie voor advies. De Adviescommissie geeft vervolgens een (niet bindend) onafhankelijk, technisch-inhoudelijk oordeel of advies.

De Adviescommissie is aangekondigd bij de inwerkingtreding van het Gebruiksbesluit. Meer informatie over de werkzaamheden van de Adviescommissie en de gevallen waarover een aanvraag kan worden ingediend is te vinden in het dossier Gebruiksbesluit (www.vrom.nl/gebruiksbesluit) op de VROM-site en via www.allesoverbrandveiligheid.nl.