Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 30 september 2009

CASE biedt nieuwe leergang voor maatschappelijk betrokken ondernemer

Gepubliceerd op 30 september 2009

In januari 2010 start het Centrum voor Amsterdamse Scholen voor Entrepreneurship (CASE) met de nieuwe leergang `Groei- en innovatiemanagement voor ideële ondernemers'. Het doel ervan is het ondersteunen van ideële ondernemers bij het succesvol laten groeien van hun onderneming.

De leergang is bedoeld voor iedereen met een leidende functie in een ideële onderneming. Steeds meer ervaren professionals kiezen voor een vorm van maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Speciaal voor deze groep heeft CASE een programma ontwikkeld dat theoretische, praktische en persoonlijke verdieping biedt. Deelnemers leren om hun organisatie te laten groeien en innovatievermogen te geven. Persoonlijke groei van de deelnemers is daar onlosmakelijk mee verbonden. Nicole Verhoeven, zelf ideëel ondernemer, nam het initiatief, omdat ze onder ondernemers merkte dat er de behoefte bestaat aan een opleiding waarbij kennisoverdracht plaatsvindt binnen een creatieve omgeving.

Programma

Het programma van de leergang `Groei- en innovatiemanagement voor ideële ondernemers' duurt negen maanden. Naast masterclasses met elk een eigen thema die verzorgd worden door een vooraanstaande ondernemer en hoogleraar uit het vakgebied, krijgen de deelnemers workshops. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke coaching en intervisie. Alle deelnemers werken aan een persoonlijk leerdoel en een concrete doelstelling voor hun eigen organisatie.

Over CASE

Binnen CASE werken de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam, Inholland Diemen, de Gemeente Amsterdam samen met ondernemers en ondernemersorganisaties om hoger opgeleid ondernemerschap te stimuleren. CASE brengt studenten en ondernemers samen: in het onderwijs en daarbuiten, bijvoorbeeld door het maandelijkse Ondernemerscafé020.


Voor meer informatie en aanmelding