Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 30 september 2009

* POLITIE HOUDT NAAKTE MAN AAN
ROZENBURG - Zatermiddag hield de politie een man aan die op zijn balkon stond te schreeuwen en spullen naar beneden gooide. Agenten kregen deze melding rond 13.30 uur. De politiemannen hoorden van getuigen dat deze 40-jarige Rozenburger een man zou hebben geslagen en met een mes stond te zwaaien. Toen de man de agenten zag ging hij ervandoor richting de Nachtegaallaan. De agenten stelde een onderzoek in en zagen hem even later op de Meerkoet in de sloot zwemmen aan de zijde van de Watersnip. De agenten moesten omlopen. Toen ze aankwamen zagen zij dat de Rozenburger naakt op het grasveld zat in een achtertuin. Toen de agenten hem wilden aanhouden, pakte hij een steen en dreigde daarmee te gooien evenals met een tuinstoel. Daarop bespoten agenten de man met pepperspray en boeiden hem. De man is ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


* STROPER AANGEHOUDEN
DIRKSLAND - Politieagenten van het district de Eilanden hielden afgelopen week een stroper aan.
Donderdag 24 september zag een getuige een man met een waadpak en een zak op zijn rug lopen op het Volkerak. Hij waarschuwde de politie. Deze stelden een intensief onderzoek in. Hieruit werd duidelijk dat de verdachte een 28-jarige man uit Dirksland was. Bij het onderzoek in de woning van de verdachte troffen de agenten ruim een kilo ingevroren paling aan. Verder vonden de agenten een aantal fuiken, een waadpak en verschillende rivierkreeftjes.
De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* ONDERZOEK NAAR FATALE AANRIJDING
OUDDORP - De Technische Ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld naar een dodelijke aanrijding op de N57. Rond 6:15 uur kwam een personenauto door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Hierdoor ontstond er een frontale botsing tussen de auto en een tegemoetkomende vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur probeerde de auto met een manoeuvre te ontwijken maar dit lukte niet. Door de manoeuvre kantelde de vrachtwagen.
De bestuurder van de personenauto overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het voertuig van deze man was dusdanig beschadigd dat het slachtoffer uit de auto geknipt moest worden. De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man, is overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. Hij raakte niet levensbedreigend gewond. De N57 is in beide richtingen afgezet geweest, en werd rond 11.30 uur weer vrijgegeven. Er wordt onderzocht wat de toedracht van het ongeval is.


* VERKEERSONGEVAL ALGERAWEG
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond 16.45 uur vond er op de Algeraweg een aanrijding plaats tussen een pick-up en een bus. Daarbij raakten nog vier andere auto's beschadigd.
De pick-up was met zijn voorkant op de busbaan terecht gekomen, waarbij hij de bus raakte die naast hem reed. De bus kreeg een flinke klap en kwam op de baan terecht voor het tegemoetkomende verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


* AUTO TE WATER
OOLTGENSPLAAT - Dinsdagavond rond 20.00 uur is er bij de Bosweg een auto te water geraakt.
Een 26-jarige man uit Ooltgensplaat reed op de Bosweg richting Ooltgensplaat. Toen de bestuurder een bocht nam, verloor hij de macht over het stuur en reed hij zijwaarts de sloot in. Toen de auto in de sloot lag kon de bestuurder zelf uit de auto klimmen. De GGD onderzocht de bestuurder, maar die bleek er niets aan overgehouden te hebben. Het voertuig is weggetakeld. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag tussen 14.30 uur en 18.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Willem Ruyslaan en op de kruising van de Oostzeedijk en Bosland. Er zijn in totaal 63 bekeuringen uitgeschreven. Dit was voor niet stoppen voor roodlicht(32), niet op eerste vordering tonen rijbewijs(5), niet handsfree bellen(7), niet dragen van autogordel(12), geen deugdelijke reminrichting(1), geen gebruik kinderzitje(1), overschrijden doorgetrokken streep(4) en negeren verplichte rij-richting(1).