Rode Kruis Vlaanderen

Uitdaging 4.000 nieuwe bloeddonoren per maand gaat derde maand in met bloedgiften van de CEOâs van De Lijn, de NMBS, NMBS-holding en de MIVB

De derde maand van de grootse donorwervingscampagne van het Rode Kruis gaat in met als thema âonderwegâ. Op de persconferentie gaven de CEOâs van de vervoersmaatschappijen De Lijn, NMBS, NMBS-holding en de MIVB het voorbeeld door samen bloed te geven. Hilde De Baerdemaecker en Marleen Merckx trekken de actie deze maand. De voorbije twee maanden werd het objectief van 4.000 nieuwe donoren per maand telkens behaald.

Startschot derde maand
Onder het oog van de reeds overtuigde bloedgever en Vlaams Minister van Mobiliteit, Hilde Crevits, gaven Dhr. Haek, Dhr. Descheemaecker, Dhr. Kesteloot en Dhr. Lauwers hun bloed en zo hun steun aan de actie. Lokale Rode Kruisvrijwilligers en -medewerkers zullen het netwerk van deze vervoersmaatschappijen ook gebruiken om nieuwe bloedgevers te rekruteren. Daarnaast zullen er ook rekruteringsacties plaatsvinden in de Texaco-stations en Carestel-restaurants.

Twee maand op rij doel bereikt
De campagne werd begin augustus gelanceerd door minister-president Kris Peeters met als thema âDe Kustâ. Hij gaf het startschot samen met de eerste âuitdagersâ Nicole en Hugo. Zij overtuigden maar liefst 4.128 nieuwe bloedgevers.
Begin september namen Geena Lisa, Minister van Onderwijs Pascal Smet en de verantwoordelijken van de Vlaamse onderwijskoepels (VSKO â GO â OVSG â POV) de fakkel over met als thema âBack to Schoolâ. Ook zij haalden hun doelstelling met 4.034 nieuwe bloeddonoren.

âBack to Schoolâ
Dankzij de inzet van alle Rode Kruismedewerkers en lokale Rode Kruisvrijwilligers konden de Vlaamse scholen benaderd worden om zowel ouders, leerkrachten als directies aan te sporen om bloed te geven. Als afsluiter van het thema werd er op 28 en 29 september een scholenactie georganiseerd in 20 Vlaamse scholen. Deze gingen elk in het kader van de campagne de uitdaging aan om de school âroodâ te kleuren, samen het bloedgevendoetleven-lied te zingen en minstens 200 nieuwe bloeddonoren bij elkaar te krijgen. Verschillende BVâs (Geena Lisa, Wim Soetaer, Sean Dâhondt, Els Tibau en Dana Winner) hebben de scholen ondersteund in hun acties.
Zo heeft de laatste dag van de scholenactie maar liefst 1.713 nieuwe bloedgevers opgebracht.

Brussel, 30 september 2009

(c) 2009 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20