Gemeente Tilburg

Persbericht
30 september 2009

Opvang gezinnen in pand Fatimastraat 28

Gemeente verwacht geen overlast in de wijk

In het pand Fatimastraat 28 komen gezinnen die dringend woonruimte nodig hebben. Bijvoorbeeld in verband met echtscheiding of huurschulden. Het zijn vaak moeders met één of meer kinderen. De gezinnen blijven zes maanden tot twee jaar in het pand en krijgen daar begeleiding vanuit Traverse. Daarna gaan ze weer naar een gewone woning. "Ik ben tevreden dat we eindelijk deze doelgroep op een goede manier op kunnen vangen in onze stad", aldus wethouder Gon Mevis (maatschappelijke opvang).

Er komen geen verslaafden of mensen met ernstige gedragsproblemen. Dat heeft de gemeente Tilburg afgesproken met de bewonersorganisaties in de wijk Fatima. Er wordt geen overlast verwacht voor wijkbewoners. Indien bepaalde gezinnen toch overlast geven, worden ze overgeplaatst.

Bewonersavond

In de afgelopen maanden is er uitgebreid overleg geweest met bewonersorganisaties. Op 28 september is een bewonersavond gehouden voor de wijkbewoners. Mevis: "We hebben met de bewoners afgesproken dat er een convenant afgesloten wordt tussen alle belanghebbende partijen. Ook wordt er een bewonersplatform opgericht, dat betrokken blijft bij de ontwikkelingen rondom de voorziening in de toekomst. Het is ontzettend goed dat bewoners bereid waren mee te denken over de invulling van het pand. Al is ook wel helder dat de gemeente de uiteindelijke keuze heeft gemaakt voor de opvang van deze gezinnen."

Op 29 september heeft het college een ontwerpbesluit genomen over subsidie voor het project en over ontheffing op het bestemmingsplan. Dit ontwerpbesluit wordt op 19 oktober besproken in de commissie maatschappij. Tot 19 november kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen over de ontheffing op het bestemmingsplan. Op 1 december neemt het college een definitief besluit.

---