Gemeente Heusden

Derde plaats voor Brandweer Heusden

Op zaterdag 26 september heeft de brandweer van Heusden in Bunnik de derde plaats behaald op de landskampioenschappen in de hoofdklasse.

Tijdens de kampioenschappen speelde zich het volgende scenario af: bij een loonbedrijf in het centrum van Werkhoven was als gevolg van laswerkzaamheden een (geënsceneerde, maar wel echte) brand uitgebroken. Bij deze brand waren diverse personen gewond geraakt en een brandstoftank met LPG werd door de brand bedreigd. Op weg naar het incident werden de brandweerlieden allereerst geconfronteerd met een omvergereden steiger waar iemand moest worden geholpen met een slagaderlijke bloeding. Aangekomen bij het incident moest de brandweerploeg iemand te hulp schieten die zelf in brand stond. Door vervolgens eerst het explosiegevaar van de LPG-tank weg te nemen en daarna reddend en uiteindelijk blussend op te treden, moest het incident worden opgelost.

Voor de hoofdklasse hadden zich 62 verschillende gemeenten/wedstrijdploegen ingeschreven. Zes ploegen deden uiteindelijk mee aan de landelijke finale. De kampioenschappen worden jaarlijks gehouden en van de vier verschillende klassen wordt de hoofdklasse gezien als de koningsklasse. Deze wedstrijden zijn over het algemeen redelijk groots opgezet en er doen meerdere voertuigen met bemanning aan mee.

Landskampioen in de hoofdklasse werd Beverwijk, Gameren is tweede geworden en Brandweer Heusden derde.
Geplaatst op: 30 september 2009