Politie Haaglanden

Extra persbericht 30 september

Rijswijk, 30-09-2009

Man aangehouden voor reeks babbeltrucs en woninginbraken

Rijswijk Politieagenten hielden donderdag 10 september om 20.10 uur een 20-jarige Hagenaar aan die verdacht wordt van een reeks oplichtingen en woninginbraken. De politie kon de man aanhouden dankzij het alerte optreden van een 85-jarige bewoonster van een portiekwoning aan de Prof. Meijerslaan. Zij belde op 10 september de politie omdat een man bij haar en andere mensen in het portiek had aangebeld. De vrouw was alert en deed de deur niet open, omdat de politie onlangs flyers in de buurt had verspreid met daarop een waarschuwing voor babbeltrucs. In plaats van de deur te openen, belde zij snel de politie.

Agenten gingen naar haar huis en terwijl zij met de Rijswijkse in gesprek waren, zagen de agenten plotseling een man lopen die voldeed aan het signalement dat de vrouw zojuist had gegeven. De man zette het direct op een lopen en vluchtte een woning aan de Minister Lelylaan in. Agenten belden daar aan en na een korte speurtocht vonden ze de man onder een bed in het huis.

Nadat de Hagenaar was aangehouden, doorzochten agenten de woning aan de Minister Lelylaan. Ze vonden goederen die waren buitgemaakt tijdens twee babbeltrucs in de Katerstraat in Den Haag. Kort daarop nam ook politiebureau Hoefkade contact op met de recherche van Bureau Rijswijk. Zij zochten de man in verband met vier woninginbraken. Daar bleef het niet bij, ook Bureau Zuiderpark meldde zich met verdenkingen tegen hem betreffende een woninginbraak.

De Hagenaar verscheen woensdag 24 september voor de Raadkamer, waar besloten werd zijn hechtenis te verlengen met 90 dagen. Het onderzoek naar hem gaat verder.