Staatssecretaris De Vries naar Hongarije

Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries brengt op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober een bezoek aan Hongarije. Hij is daar op uitnodiging van de Hongaarse staatssecretaris van Defensie, mevrouw Agnes Vadai, die vorig jaar in Nederland op bezoek was. Ook gaat de staatssecretaris langs bij het Nederlandse personeel dat werkzaam is op de luchtmachtbasis Papa.

In Boedapest heeft de staatssecretaris onder meer een overleg met zijn counterpart over de militaire samenwerking met Hongarije en openen zij gezamenlijk de fototentoonstelling '3D in Afghanistan' over de inzet in Afghanistan. Naast bilaterale ontmoetingen zal de staatssecretaris ook het Nederlandse personeel spreken dat sinds juli van dit jaar werkzaam is op de Hongaarse luchtmachtbasis Papa.

Sinds juli van dit jaar werken op deze luchtmachtbasis twaalf landen samen in een pool van drie C17 Globemaster III toestellen. De C17 is een van de grootste transportvliegtuigen ter wereld. Door deelname aan dit samenwerkingsverband kan ook Nederland voor het vervoer van troepen en vracht gebruik maken van deze drie toestellen. De twaalf landen zullen de toestellen de komende dertig jaar samen onderhouden.

Noot voor redacties (