Politie Haaglanden

Persberichten 30 september

Haaglanden, 30-09-2009

Politie zoekt getuigen; straatroof onder bedreiging vuurwapen Den Haag - Drie nog onbekende mannen beroofden dinsdag 22 september 2009 rond 22.00 uur op de Albardastraat een 19-jarige Hagenaar. Hij moest onder bedreiging van een wapen enkele goederen, waaronder zijn portemonnee, afgeven. De verdachten hebben ook zijn fiets gestolen. Alle drie de verdachten waren ongeveer 1.70 meter lang, hadden een getinte huidskleur, droegen zwarte tot donkere kleding en waren tussen 13 en 23 jaar oud.
De betreffende portemonnee is door een onbekend gebleven persoon gedeponeerd in de brievenbus van politiebureau Loosduinen, aan de Aaltje Noordewierstraat 401 te Den Haag. De politie verzoekt de vinder contact op te nemen. Heeft u iets gezien of andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever Anoniem? Dat kan via: 0800-7000.

Mannen beroven 12-jarige van mobiele telefoon
Den Haag Twee licht getinte mannen beroofden dinsdag 29 september rond 14.30 uur in de Goudreinetstraat een 12-jarige Haagse jongen van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd tijdens het fietsen klemgereden door twee mannen op een gele scooter. Vervolgens beroofden ze de jonge Hagenaar van zijn GSM. De verdachten waren ongeveer 16-18 jaar oud, droegen geen helm en waren in donkere kleding gekleed. De politie zocht tevergeefs de omgeving af.

Autobanden gedumpt; politie zoekt getuigen
Den Haag De politie onderzoekt het dumpen van 34 autobanden. Agenten werden vrijdagmiddag 25 september gewezen op een grote partij autobanden, die waren gedumpt achter wat bomen nabij een sintelbaan van een atletiekvereniging aan de Groene Zoom. Een nog onbekend gebleven passant verklaarde dat inzittenden van een blauw busje dat deden. De gemeente Den Haag verwijderde de banden. Het Regionaal Milieuteam van Politie Haaglanden onderzoekt de herkomst van de banden en komt graag in contact met mensen die getuige waren van het dumpen van de banden of informatie hierover hebben. Neemt u dan contact op het met Regionaal Milieuteam Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Vernieler aangehouden
Den Haag De politie hield maandag 29 september rond 17.30 uur een man aan die ruiten insloeg van een uitkeringsinstantie aan het Leeghwaterplein. De verdachte, een 47-jarige Hagenaar, verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Omdat de verdachte met zijn been tegen het portier schopte, sneuvelde de ruit van de politieauto. De man bleef zich agressief gedragen, daarom moesten de agenten hun pepperspray gebruiken. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij bekende. De aanleiding voor de vernielingen heeft te maken met een te late betaling van de uitkering van de Hagenaar.

Zes verdachten autodiefstal aangehouden
Den Haag / Loosduinen De politie hield maandag 29 september rond 17.00 uur zes mannen aan op verdenking van autodiefstal. Er kwam een melding binnen van een man die zijn gestolen auto zag staan in een garage. Hij vertelde dat zijn auto vorige week voor zijn deur in Zoetermeer was gestolen. De agenten gingen het betreffende garagebedrijf binnen en zagen de auto op de brug staan. Zij controleerden direct het chassisnummer en constateerden dat de auto gestolen was. De zes mannen die aanwezig waren in de garage zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Vier van hen mochten na verhoor vertrekken en twee andere verdachten, een 24-jarige Delftenaar en een 21-jarige Hagenaar, zijn ingesloten.

Verdachte auto-inbraken aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een omwonende konden politiemensen woensdag 30 september rond 02.45 uur op de Francois Valentijnstraat een 46-jarige Hagenaar aanhouden voor vermoedelijk meerdere auto-inbraken. De alerte omwonende zag de in zwart geklede man op het parkeerdek naast het Bernhardviaduct kijken in allerlei autos, waarop hij de politie belde. Ter plaatse zagen de agenten de Hagenaar nog net weglopen in de richting van de Francois Valentijnstraat. Na een kort sprintje konden de agenten de man, die twee schroevendraaiers in zijn hand had, aanspreken. Omdat van zes op het parkeerdek staande autos het scheerraampje was ingeslagen, werd de man aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Vluchten is zinloos
Den Haag Dankzij een oplettende getuige kon de politie dinsdag 29 september een 22-jarige man aanhouden die even daarvoor was doorgereden na een aanrijding. De 22-jarige Hagenaar botste rond 21.00 uur op de Van der Vennestraat tegen de auto voor zich. Voordat de 33-jarige bestuurder van de aangereden auto verhaal kon halen, reed de Hagenaar achteruit, sloeg een zijstraat in en ging er vandoor. Zijn vlucht duurde echter niet lang, aangezien een getuige het kenteken had genoteerd en aan de politie doorgaf. Even later troffen agenten de man en zijn auto aan bij zijn huis aan de Gerard Douwstraat. De auto had schade aan de voorzijde. De agenten hielden de man aan en maakten proces-verbaal op van de aanrijding.

Autospiegelnijd?
Den Haag De politie hield dinsdag 29 september rond 20.00 uur een 21-jarige Hagenaar aan op verdenking van het vernielen van autospiegels. In de Huijgensstraat was van vier autos de linkerspiegel vernield, twee autos hadden daarnaast ook lakschade. Dankzij een getuige kon de verdachte worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Lekkere trek
Den Haag De politie hield dinsdag 29 september een 41-jarige Hagenaar aan wegens winkeldiefstal. De dief had kennelijk lekkere trek toen hij zich rond 12.30 uur in een supermarkt aan het Spui bevond. Hij maakte een pakje borrelnootjes open en begon direct met eten. Het winkelpersoneel hield de man aan en waarschuwde de politie. Agenten namen de man mee naar het politiebureau, waar bleek dat hij een winkelverbod had voor de betreffende supermarkt.

Politie zoekt getuigen; man in rolstoel beroofd Den Haag Een nog onbekende man beroofde dinsdag 29 september rond 15.00 uur op de parkeerplaats van een ziekenhuis aan de Bronovolaan een 45-jarige man in zijn rolstoel van zijn geld. Het slachtoffer wilde in zijn auto stappen toen hij plotseling ongevraagd werd geholpen door een licht getinte man, rond de 40 a 50 jaar oud, hij droeg een donkerblauwe trui, wit overhemd en een donkerblauwe broek. Na het helpen vroeg de helper of het slachtoffer geld kon wisselen. Toen de verdachte was vertrokken, ontdekte het slachtoffer dat zijn portemonnee was leeggehaald. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met de recherche van Bureau Overbosch via: 0900-8844. Liever Anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Aanrijding tussen twee autos
Den Haag Bij een aanrijding tussen twee personenautos raakte dinsdag 29 september rond 11.20 uur een 22-jarige Hagenaar gewond. Het ongeluk vond plaats op het Schenkviaduct, ter hoogte van het Spaarneplein. De autos kwamen elkaar tegemoet rijden toen de ene bestuurder, een 39-jarige man uit Leusden, linksaf wilde slaan en daarbij vermoedelijk de 22-jarige Hagenaar over het hoofd zag. De Hagenaar werd met pijn in zijn nek en linkerbeen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Bromfietser komt ten val
Voorburg Een 49-jarige bromfietser uit Hoek van Holland kwam dinsdag 29 september omstreeks 19.15 uur op de Prinses Mariannelaan ten val. De man is vermoedelijk met zijn bromfiets uitgegleden over de tramrails, waarna hij met zijn hoofd op het wegdek viel. Hierdoor liep het slachtoffer een hersenschudding op. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Vernielzuchtige Hagenaar aangehouden
Voorburg Een 32-jarige Hagenaar liet dinsdag 29 september omstreeks 22.00 uur een spoor van vernielingen achter. De man liep over het Oosteinde en gooide meerdere afvalbakken om. Ook trok hij diverse planten uit de grond en smeet die op het wegdek. Toen de man reclameborden bij een benzinestation aan het bewerken was met een palmtak, greep de inmiddels gealarmeerde politie in. De man werd ingesloten op het politiebureau. Daar hielden de vernielingen nog niet op. Hij propte een deken in het toilet en spoelde daarna door. De politie heeft proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt. Hij werd woensdag 30 september in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal
Leidschendam Een 16-jarige Leidschendammer werd dinsdag 29 september rond 16.30 uur op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging zag dat de jongen meerdere levensmiddelen wegnam en de winkel verliet. De Leidschendammer bekende in het politiebureau de diefstal te hebben gepleegd. Hij kreeg een HALT-verwijzing en zal binnenkort een alternatieve straf ondergaan.
Voorburg Een 24-jarige Leidse moest dinsdag 29 september omstreeks 13.30 uur diep in de buidel tasten, nadat zij in een supermarkt in de Herenstraat diefstal had gepleegd. De vrouw nam meerdere levensmiddelen weg en verliet daarmee de winkel. Zij werd op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel. Op het politiebureau kreeg de vrouw een forse geldboete. Daarnaast bleek dat zij nog een boete van 150 euro open had staan. De vrouw betaalde beide boetes, waarna zij later die middag het politiebureau mocht verlaten.

Succesvolle preventieactie tegen fietsdiefstal
Rijswijk Politieagenten van Bureau Rijswijk graveerden dinsdag 29 september in de Herenstraat en het Boogaardplein 350 fietsen. Tijdens deze preventieve actie tegen fietsdiefstal, meldden 125 mensen zich aan voor sms-alert. De politie werkte tijdens deze actie samen met leerlingen van het Stanislascollege en het I.O.G (Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling).

Aanrijding op de Maasdijk
Maasdijk Een 48-jarige bromfietser raakte dinsdag 29 september rond 10.00 uur gewond tijdens een aanrijding met een 47-jarige automobiliste. De bestuurster van de auto sloeg rechtsaf om de Oostelijk Slag in te rijden, maar zag het slachtoffer over het hoofd. De GGD vervoerde de bromfietser met schaafwonden en letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht van fietsendiefstal
Delft Een oplettende getuige belde woensdagnacht 30 september om 01.45 uur de politie dat twee mannen zich nogal verdacht ophielden bij een kelderbox aan de Lisztstraat. Politieagenten troffen de twee mannen, die volledig voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement, aan op de Brahmslaan. De twee mannen, 41 en 44 jaar oud en beiden uit Delft, hadden een fiets vanaf de Lisztstraat meegenomen en in de kelderbox neergezet. De twee Delftenaren zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers overlopen; politie zoekt getuigen
Delft Twee maal overliepen bewoners dinsdag 29 september bij thuiskomst een inbreker. De eerste inbraak vond plaats in een woning aan de Theresiastraat. Getuigen zagen een man van ongeveer 18 jaar wegrennen. De man was in het zwart gekleed, had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 1.80 lang. De dader was door een achterdeur te forceren binnengekomen.
De tweede keer was het raak op de Zuidergracht in een woonboot. De bewoonster kwam omstreeks 12.15 uur thuis en zag in de kamer een man lopen die het direct op een rennen zette. Deze dader was via een slaapkamerraam naar binnen geklommen. Het betrof een blanke man met een witte pet op, die een wit blauw geruit vest droeg. Bent u getuige geweest of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Veelpleger vast voor bedreiging en mishandeling Zoetermeer Medewerkers van het handhavingsteam probeerden dinsdag 29 september omstreeks 12.00 uur op de Warande een ruzie te sussen tussen twee mannen. Eén van de twee mannen gaf aan dat zijn vrouw bedreigd zou zijn door de man waarmee hij ruzie had. Deze man, een 21-jarige Zoetermeerder, rende plotseling weg. Een achtervolging volgde en uiteindelijk konden gewaarschuwde politieagenten de Zoetermeerder op de Justus van Effenhove aanhouden. Tijdens de achtervolging sloeg de man een medewerker van het handhavingsteam in zijn gezicht. Op het politiebureau bleek dat de zich zeer agressief gedragende Zoetermeerder een veelpleger is. De man zit nog vast.