Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tweede Zuidwijkspektakel weer een succes

Na twee dagen volop feest is de rust in Zuidwijk weer terug. Op 25 en 26 september was de wijk het toneel voor een programma dat bol stond van dans- en muziekoptredens, braderie, voorlezen, improvisatietheater, een koor en nog veel meer.

Tijdens het Zuidwijk Spektakel was er voor alle leeftijden wel iets te doen. Zo kon op zaterdagmiddag bingo worden gespeeld in een van de tenten op het Slingeplein (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het feest was net als vorig jaar gezellig, groots en druk bezocht. Maar naast het feestgedruis waren er dit jaar ook momenten van dank. Zo kreeg Coen Moulijn de allereerste Pluim van Zuidwijk, een jaarlijks toe te kennen ereprijs die wordt uitgereikt aan iemand die zich gedurende lange periode of op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de wijk.

Voor Lokaal Cultuur Centrum de Larenkamp zijn twee kanjerbanken geplaatst, speciaal voor Teun Griffioen, duizendpoot van de Larenkamp en de Bewonersorganisatie en Piet Bastein, in het verleden voorzitter van de Bewonersorganisatie. De namen van de twee mannen worden binnenkort in de bankjes gegraveerd.

Tijdens het Zuidwijk Spektakel was er voor alle leeftijden wel iets te doen. Zo kon op zaterdagmiddag bingo worden gespeeld in een van de tenten op het Slingeplein (foto: fotopersbureau Cor Vos)