Subaru


SUBARU BENELUX

Havenbedrijf Rotterdam kiest voor Subaru

Hoofddorp, 30 september 2009

Havenbedrijf Rotterdam kiest Subaru

Onlangs heeft het Havenbedrijf Rotterdam twee Subaru's in gebruik genomen: een Forester 2.0 Comfort en een Legacy TW 2.0D Exclusive. In een interview met Business Manager Breakbulk Bart-Luc Olde Hanter van Havenbedrijf Rotterdam verklaart hij de keuze voor Subaru.

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) is sinds 2004 een overheids-NV met de stad Rotterdam en de Rijksoverheid als aandeelhouder. Tegenwoordig opereert het HbR dus als een commercieel bedrijf, met de haven-overslagterminals als klanten, aangevuld met andere commerciële relaties zoals rederijen en producenten.

Twee taken

Het Havenbedrijf heeft twee taken. De eerste is het beheren van de haven. Hieronder vallen taken zoals "landlord" (huurbaas) zijn van alle overslagterminals, alsmede het laten aanleggen en onderhouden van kademuren, waterwegen en andere haveninfrastructuur. De tweede taak is een commerciële. Samen met de terminals zorgt Havenbedrijf Rotterdam ervoor dat er schepen naar Rotterdam komen die hier lading komen lossen. Zo ook bij de Rotterdam Car Terminal van de Broekman Group (http://www.broekman-group.com/).

25.000 Subaru's per jaar

De keuze voor het `in dienst nemen' van Subaru's was vrij eenvoudig. Er is voor Subaru gekozen vanwege de kwaliteit van de auto's, maar ook vanwege de relatie met Fuji Heavy Industries (FHI), het moederbedrijf van Subaru. De heer Olde Hanter: "FHI is klant van onze klant RCT en in die hoedanigheid erg belangrijk voor Rotterdam. Ieder jaar brengt Subaru ongeveer 25.000 auto's via de haven aan land om verder gedistribueerd te worden in Europa. Vorig jaar is er zelfs een Nederlandse handelsmissie naar Tokio geweest en heeft Havenbedrijf Rotterdam samen met de toenmalige Burgemeester van Rotterdam Opstelten een bezoek gebracht aan het topmanagement van FHI.

Keuze Forester snel gemaakt

Om aan te geven dat FHI een belangrijke klant is voor de haven en om te benadrukken dat Havenbedrijf Rotterdam gelooft in een lange samenwerking met FHI, is besloten om de Subaru's af te nemen. Eén van de beheerafdelingen (de Slufter specieberging op de Maasvlakte) had een 4x4 nodig voor de buitendienst maar niet per se een pick-up. Daarmee was de keuze voor de Forester snel gemaakt".

Comfortabel, veilig, schoon

"Als Havenbedrijf Rotterdam doen we er alles aan om de uitstoot te beperken", zo vervolgt Bart-Luc Olde Hanter. "Het beleid van het bedrijf is dan ook om auto's te rijden met een A, B of C label. De Legacy Diesel Boxer heeft een C-label. En aangezien ik als Business Manager Breakbulk, met onder andere de RCT als mijn account, veel onderweg ben om klanten te bezoeken, was ook de keuze voor de Legacy een makkelijke. Het is een comfortabele, veilige en schone kilometervreter".