Connexxion


Fast Flying Ferry levert toeristische impuls IJmuiden

De Fast Flying Ferry heeft in augustus 2009 de beste maand ooit gedraaid. De nieuwe Beach Busverbinding die toeristen gratis het laatste stukje naar het strand bracht, heeft een groot aandeel gehad in het succes. Met name Amsterdammers hebben hierdoor het strand van IJmuiden aan Zee ontdekt.

Maurice van der Meché van Connexxion Water geeft aan content te zijn: "De beste maanden in 2008 en 2007 waren respectievelijk 35.000 en 39.000 reizigers. In totaal maakten nu meer dan 54.000 mensen in deze maand gebruik van de Ferry. Die groei heeft ons zeer tevreden gestemd. Dit succes is te danken aan alle partijen waarmee wij hebben samengewerkt en de medewerkers van de provincie Noord-Holland en uiteraard onze eigen medewerkers. We hebben nu een zeer prettige samenwerking gestart met. toeristische bestemmingen in van IJmuiden aan Zee, met het brede strand de zeejachthaven en paviljoens die het hele jaar geopend zijn. Extra reclame in samenwerking met het Amsterdam toerisme en congresbureau en onze vaste partners, de gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland heeft geleid tot dit succes."

Connexxion Water is blij een bijdrage aan de economie in Velsen/IJmuiden te kunnen geven. Maurice van der Meché: "Onze eerste zorg is altijd de reiziger. Deze willen we in de watten leggen en met een product als de Fast Flying Ferry en de Beach Bus lukt dat uitstekend. Maar we willen ook graag een meerwaarde leveren voor het gebied dat we bedienen, zoals in dit geval voor het toerisme. In de toekomst gaan we dan ook deze concepten uitbreiden, bijvoorbeeld naar forensen en winkelend publiek."