Gemeente Lelystad

Nieuwe leveranciers huishoudelijke hulp

Woensdag 30 september 2009

De gemeente is in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning verantwoordelijk voor het leveren van huishoudelijke verzorging.

Nieuwe contracten

De huidige contracten met de leveranciers van huishoudelijke verzorging lopen tot 1 oktober 2009. Op 2 oktober worden de nieuwe contracten ondertekend met de partijen die deze zorg in de komende jaren gaan leveren. Deze partijen hebben de aanbestedingsprocedure positief doorlopen. De contracten lopen 2 jaar van 1 oktober 2009 tot
1 oktober 2011 en kunnen eventueel nog met twee jaar worden verlengd.

De leveranciers

De nieuwe leveranciers van huishoudelijke verzorging zijn:
* Allerzorg

* Dokter Schoonmaak

* Thuiszorg Service Nederland (Icare)

* Tzorg

* Woonzorgcentra Flevoland

* Zorgkompas

Afscheid van een aantal partijen

Er zijn leveranciers die niet meer meedoen. Een aantal kleinere partijen die in de afgelopen jaren nauwelijks zorg hebben geleverd, hebben niet meer meegedaan met de aanbesteding. Een belangrijke partij die ook niet meer meedoet is Coloriet. De klanten van Coloriet (en hun hulpen) zijn inmiddels vrijwel allemaal herplaatst en ondergebracht bij een andere partij. Deze operatie is, mede dankzij de medewerking van Coloriet, goed verlopen.

De gemeente Lelystad verwacht met deze partijen in staat te zijn in de komende jaren goede huishoudelijke hulp te leveren aan de inwoners van Lelystad die dit nodig hebben.

---