Gemeente Breda

Multifunctionele accommodatie de Mandt wordt gerealiseerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de multifunctionele accommodatie de Mandt in Teteringen gefaseerd wordt gerealiseerd.

De gemeente start met de bouw van de eerste fase in 2010. Tegelijkertijd heeft het college besloten dat basisschool de Springplank verhuist naar een tijdelijke locatie in de Bouverijen. Dit alles maakt het mogelijk dat de nieuwe Nutsschool in augustus 2010 van start kan gaan op de huidige locatie van Springplank aan de Breeschot.

Multifunctionele accommodatie de Mandt
De multifunctionele accommodatie de Mandt beschikt straks over 21 klaslokalen. Basisschool de Wegwijzer en basisschool de Springplank gaan van deze lokalen gebruik maken. Beide basisscholen gaan volledig over naar de Mandt. Daarnaast biedt de Mandt huisvesting aan een kinderopvang, een vestiging van de bibliotheek inclusief een loket burgerzaken, een grote gymzaal en een jeugdruimte. Realisatie van de Mandt geeft een impuls aan de voorzieningen in Teteringen en aan de ontwikkeling van het totale gebied.

Planning realisatie de Mandt
De snelst mogelijk opleverdatum van de eerste fase van de Mandt is eind 2011. De planning van de tweede fase is nog niet bekend en hangt af van de ontwikkeling van de Bouverijen. Het voorlopig ontwerp van de Mandt is gereed en is door de welstandcommissie goedgekeurd. Ook de bewoners hebben via de klankbordgroep positief geadviseerd.

Basisschool de Springplank
Vanaf de initiatieffase van de multifunctionele accommodatie de Mandt heeft de basisschool De Springplank uitzicht om zich in een permanente locatie aan de westzijde van Teteringen te vestigen. De gemeente wil de ouders en het team van de basisschool de Springplank duidelijkheid bieden over de locatie van de school. De start van de bouw van de Mandt en de beslissing om de school zo spoedig mogelijk naar een tijdelijke locatie in de Bouverijen te verplaatsen geeft deze duidelijkheid. De verplaatsing vindt uiterlijk per schooljaar 2010 plaats.

Vestiging Nutsschool
De gemeente moet als gevolg van het in juni 2009 door de raad vastgestelde en door de Minister goedgekeurde Plan van Scholen met ingang van het nieuwe schooljaar 2010/2011 zorgen voor huisvesting van de nieuw te stichten Nutsschool. Alle schoolbesturen in Breda ondersteunen de vestiging van de Nutsschool in Teteringen-Oost. Daarom heeft de gemeente Breda besloten om de nieuwe Nutsschool te huisvesten op de vrijkomende locatie van de huidige Springplank aan de Breeschot in Teteringen.

Over deze drie besluiten gaan de betrokken wethouders en de betrokken schoolleiding de komende periode (oktober/november) in gesprek met de bewoners van Teteringen.

30 september 2009