Gemeente Rotterdam

30 september 2009

Startschot pilot brandpreventie in het Oude Noorden

Burgemeester Aboutaleb en de Regionaal Commandant van Brandweer Rotterdam-Rijnmond de heer Van Strien hebben op 30 september 2009 het officiële startschot van de pilot brandpreventie in het Oude Noorden gegeven. Met deze pilot wordt geprobeerd om het veiligheidsbewustzijn van bewoners op het gebied van brandveiligheid te verhogen en daarmee ook de brandveiligheid in woningen te verbeteren.

De Burgemeester en Regionaal Commandant hebben gezamenlijk de brandveiligheid in een woning in het Oude Noorden gecontroleerd en gelijk de woning van een rookmelder voorzien. Het Oude Noorden is de eerste plek in Rotterdam waar Brandweer Rotterdam-Rijnmond bewoners advies geeft over brandveiligheid.

Voor aanvang van de pilot hebben bewoners een brief thuis gekregen, waarin aangekondigd wordt dat de brandweer de komende weken voorlichtende bezoeken brengt. Tijdens het bezoek gaan brandweermedewerkers samen met de bewoners door de woning en controleren deze op brandveiligheid. Ook krijgen bewoners tips over hoe ze de brandveiligheid in hun woning kunnen verbeteren. In huizen waar geen rookmelders aanwezig zijn, hangt de brandweer deze gratis op.

De pilot is in samenwerking met woningbouwcorporaties PWS, Woonstad Rotterdam en Com.wonen. Veiligheid staat hoog op de agenda's van de woningbouwcorporaties. Het is belangrijk dat er rookmelders in de woningen aanwezig zijn om bij brand de bewoners tijdig te waarschuwen. De woningbouwcorporaties leveren op deze manier een bijdrage aan de veiligheid van hun huurders.

Noot voor de redactie,