Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Overlast station Zuid aangepakt

Jongeren die zorgen voor overlast op en rond station Rotterdam-Zuid op Kop van Zuid/Feijenoord heeft de volle aandacht van de deelgemeente. Afgelopen vrijdag 25 september is er actie ondernomen.

De spoorwegpolitie van het korps landelijke politiediensten, politie Rotterdam-Rijnmond, Stadstoezicht en de service & veiligheidsteams van de Nederlandse Spoorwegen werkten hierbij nauw samen. De actie die tussen 20:00 en 0:30 uur plaatsvond, had als resultaat: 17 keer een proces-verbaal voor alcoholgebruik, vervuiling, blowen, drugshandel, het opgeven van een valse naam en het niet in het bezit zijn van een identiteitsbewijs.

Ook heeft de politie drie waarschuwingen uitgedeeld. Bij een volgende overtreding krijgen ze een gebiedsverbod opgelegd. Eén persoon had nog een aantal boetes uitstaan en moet zijn straf hiervoor uitzitten. De Nederlandse Spoorwegen schreef 12 zogenoemde 'uitstellen van betaling' uit voor reizigers zonder vervoersbewijs. Daarnaast werden diverse groepen hangjeugd weggestuurd. Met deze actie binden de samenwerkingspartners de strijd aan tegen ernstige overlast door groepen jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar op- en rond het station Rotterdam-Zuid. Deze acties worden komende tijd herhaald.