Gemeente Drechterland

30-9-2009
Aangepast sporten op de kaart zetten en houden

Tien jaar samenwerking Westfriese gemeenten voor Aangepast Sporten

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten bestaat 10 jaar. Sportservice Noord-Holland had daarom een informatieve en sportieve bijeenkomst georganiseerd voor alle Westfriese wethouders en ambtenaren met sport in hun portefeuille.
Het samenwerkingsverband heeft tot doel het aangepast sporten op de kaart te zetten en te houden. En dat is sinds de oprichting in 1999 zeker gelukt. Inmiddels worden er 115 sportactiviteiten aangeboden die open staan voor mensen met een verstandelijke-, lichamelijke-, auditieve- of visuele beperking of chronische aandoening. Zo was er zaterdag 19 september de jaarlijkse fietstocht waarbij fietsen, tandems, driewielers, ligfiets en een handbike de groep sierden. Het aantal geregistreerde sporters met een beperking is opgelopen tot bijna 3.000.

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten, afdeling Westfriesland wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec en Wervershoof. Meer informatie over aangepast sporten? Kijk op www.aangepastsporten.info of neem contact op met Mariska Bakker via T: 0229-287 704 of E: mbakker@sportservicenoordholland.nl.