Pierre Vincent nieuwe Algemeen Directeur Essent Milieu

30/09/2009 15:19

Essent N.V.

Pierre Vincent nieuwe Algemeen Directeur Essent Milieu

Pierre Vincent, thans Executive Vice President Group Finance & Administration bij Océ N.V. in Venlo, is met ingang van 1 oktober benoemd tot Algemeen Directeur van Essent Milieu Holding N.V.

Pierre Vincent is opvolger van Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent N.V., die de functie van Algemeen Directeur van Essent Milieu tijdelijk heeft waargenomen na het vertrek van Robert van der Hoeven per 1 augustus 2009.

Pierre Vincent (49) is zijn loopbaan begonnen bij KPMG en Deloitte en is sinds 1991 werkzaam bij Océ N.V. waar hij diverse functies heeft bekleed. Zo was hij bij Océ onder meer verantwoordelijk voor Corporate Tax, Treasury, Investor Relations, Group Controlling, Governance en Compliance & Risk Management. Daarnaast was hij in zijn laatste functie voorzitter van het Sustainability Forum van Océ.

Essent Milieu is per 1 oktober 2009 afgesplitst van Essent en gaat dan verder als een zelfstandige onderneming. De aandeelhouders zijn na de verzelfstandiging de provincies Brabant, Overijssel, Limburg, Groningen, Drenthe en Flevoland, en circa 140 gemeenten in deze provincies en Friesland.

Over Essent Milieu

Als een van de grootste verwerkers in Nederland biedt Essent Milieu haar klanten (overheden en bedrijven) milieubewuste oplossingen voor hun afval. Essent Milieu scheidt uit het afval materialen af die geschikt zijn voor hergebruik. Uit verbranding en vergisting produceert zij duurzame energie. Groente-, fruit- en tuinafval wordt omgezet in compost en in biomassa, een milieuvriendelijke brandstof voor energieopwekking. De stortplaatsen van Essent Milieu leveren biogas voor de productie van groene stroom en warmte. Essent Milieu is bovendien marktleider in de productie van Groen Gas, dat tevens ingezet kan worden als brandstof voor motorvoertuigen.

Bij Essent Milieu werken 670 medewerkers, die in 2008 een omzet van ruim 366,5 miljoen euro realiseerden. Jaarlijks verwerkt het bedrijf bijna 3 miljoen ton afvalstoffen op zijn productielocaties in Noord- en Zuid-Nederland. Daarbij produceert het een hoeveelheid duurzame energie die overeenkomt met het verbruik van circa 350.000 huishoudens.





http://www.essent.nl