Gemeente De Ronde Venen


Wethouder Lambregts geeft startsein voor bridgeproject Denken en Doen

Wethouder Ingrid Lambregts heeft donderdag 24 september het startsein gegeven voor het bridgeproject Denken en Doen.

Doel van het project, dat door Bridge Vereniging Mijdrecht wordt ondersteund, is deelnemers meer bij de samenleving te betrekken en hen een gezonde levensstijl aan te bieden. Aan het project nemen 140 mensen deel

Het project Denken en Doen is door de Nederlandse Bridge Bond ontwikkeld en inmiddels in verschillende gemeenten met succes uitgevoerd. Om de mentale en lichamelijke fitheid te verbeteren van de 55-plussers die aan het project deelnemen, wordt hen de beginselen van de bridgesport bijgebracht door een ervaren bridgedocent. In 36 weken, startend vanaf 24 september, doorlopen de bridgers de stadia van beginner tot gevorderde, zonder daarbij het plezier en het sociale karakter van de bijeenkomsten uit het oog te verliezen. Door het beoefenen van de bridgesport worden de hersenen gestimuleerd en getraind. Echter, ook het vergroten van de lichamelijke activiteit komt uitgebreid aan bod.

Â

In De Ronde Venen wordt het project ondersteund door de Bridge Vereniging Mijdrecht en voetbalvereniging SV Hertha. De Mijdrechtse bridgevereniging is een drijvende kracht onder het project. Niet alleen levert deze vereniging voor elke cursusgroep assistentie bij de bridgelessen, waardoor veel persoonlijker gewerkt kan worden, ook biedt de vereniging gaandeweg het project ondersteuning.

De Vinkeveens voetbalvereniging Hertha verzorgt de huisvesting van vier van de zes groepen. Belangeloos heeft deze vereniging zijn kantine beschikbaar gesteld, waardoor de kosten voor de deelnemers tot een minimum beperkt blijven.