Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. September

Ministerie van VROM

Subdidieregeling glasisolatie open

30-09-2009

Op 1 oktober 2009 gaat de tijdelijke subsidieregeling voor isolatieglas open. De regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009. De regeling is geopend tot 31 december 2010 tenzij het budget eerder op is.

Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren kunnen een waardebon aanvragen voor een korting van 35 euro per m² isolatieglas, tot een maximum van 1100 euro (inclusief btw) per woning. Deze waardebon kan ook worden aangevraagd door woningeigenaren die hun isolatieglas al hebben geplaatst tussen 1 juli en 1 oktober 2009. Informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de waardebon is te vinden op www.meermetminder.nl .

Aanvragen voor waardebonnen kunnen vanaf 1 oktober 09.00 uur digitaal worden ingediend via www.meermetminder.nl. Deze subsidieregeling wordt uitgevoerd als één van de maatregelen uit het kredietcrisispakket. Het Ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie stelt hiervoor 45 miljoen euro beschikbaar. Naar verwachting is dit voldoende voor het aanbrengen van isolatieglas in ongeveer 65.000 woningen. De regeling werkt op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt.

De regeling voor isolatieglas is een onderdeel van de crisismaatgerelen voor de woningmarkt om de woning bouw op gang te houden en de werkgelegenheid te ondersteunen. Meer informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedure is te vinden op www.meermetminder.nl

Meer informatie:

* Dossier Crisismaatregelen