Gemeente Kampen


* Aanpassingen nieuwe rotonde Europa-allee/Mr. J.L.M. Niersallee

Aanpassingen nieuwe rotonde Europa-allee/Mr. J.L.M. Niersallee

30 sep 2009
Enige weken geleden is de nieuw aangelegde rotonde op de Europa-allee aan de zuidkant van Kampen in gebruik genomen.
Omdat de wegenstructuur rond de rotonde nog niet zijn definitieve vorm heeft, is de situatie voor weggebruikers niet altijd duidelijk. Ook blijkt dat automobilisten op de Europa-allee - ondanks de doorgetrokken belijning - soms op de verkeerde weghelft rijden. De openbare verlichting was ook niet ideaal. Extra duidelijkheid was geboden.

Prorail, Dura Vermeer en de gemeente hebben de signalen direct serieus opgepakt en afgesproken een aantal aanpassingen te doen, die de verkeersveiligheid ten goede moeten komen. Zo komt er op de Europa-allee nu een korte rijbaanscheiding ter hoogte van de Pieter Zandt Scholengemeenschap. Daarnaast wordt het kruispunt naar de wijk De Maten beter vorm gegeven. Verkeersborden die verwarring opleveren worden verwijderd en nieuwe borden worden bijgeplaatst, de belijningen worden aangepast, waarbij gele belijning wordt aangebracht en witte belijning wordt weggehaald. Om meer belichting te creëren zijn inmiddels alle lantaarnpalen aangesloten.

De meeste zaken zijn inmiddels doorgevoerd. De situatie blijft de komende weken steeds veranderen, dus het is belangrijk om als automobilist te blijven opletten.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |