Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-09-2009

Politie onderzoekt overval op geldloper

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar een overval, die woensdagmiddag werd gepleegd. Hierbij probeerden twee mannen een geldloper een geldkoffer afhandig te maken.

Woensdag kreeg de politie rond 12.10 uur melding van een overval op een geldloper aan het Graaf Hendrik III plein. De geldloper was op weg om een geldautomaat aan het plein te bevoorraden, toen hij door twee gemaskerde mannen met op vuurwapens gelijkende voorwerpen, in een auto werd getrokken. Hierna reed de auto weg.

In het voertuig liet de geldloper de koffer 'ploffen'. Dat wil zeggen dat het verfpatroon, dat standaard in dergelijke koffers zit, tot ontploffing wordt gebracht. Hierdoor is het geld uit de koffer niet meer bruikbaar omdat het besmeurd is met oranje verf. Ook de
overvallers moeten hierdoor met verf besmeurd zijn geraakt.

Nadat de plofkoffer was afgegaan werd de geldloper met de koffer uit de auto geduwd. Dit gebeurde ter hoogte van de Van Gentlaan. Hierbij raakte de man lichtgewond. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht en had een snee in zijn arm. Van hem zal een aangifte worden
opgenomen.

De daders reden met de auto door naar de Boeimeerlaan en lieten het voertuig hier achter. Hierna liepen ze de wijk in. De politie zocht met onder andere politiehonden en een helikopter naar de daders. Tot op heden heeft dit nog niet tot de aanhouding van verdachten geleid.

De directe omgeving van de pinautomaat is afgezet voor
sporenonderzoek. Ook zal sporenonderzoek worden verricht aan de in beslag genomen vluchtauto. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien wat met de overval te maken kan hebben, zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie, 0900-8844.

Tweetal aangehouden na melding fietsendiefstal

BREDA: De politie hield woensdagmiddag twee 16-jarige jongens uit Etten-Leur aan voor fietsendiefstal. Een getuige zag die middag bij het Stationsplein een aantal jongeren met een betonschaar op bij geparkeerde fietsen staan en belde de politie. Deze hield de twee 16-jarigen aan, toen ze net wilden wegrijden op een scooter. In de direct omgeving werd een fiets in de bosjes aangetroffen en een losse fietstas.
Een van de verdachte verklaarde dat hij de betonschaar vond in de bosjes en deze liet zien aan zijn metgezel. Hierna zou hij de schaar hebben weggegooid. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole op verschillende locaties in Breda

BREDA: Dinsdag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op verschillende plekken in Breda. Tussen 09.00 uur en 16.00 uur werd gecontroleerd op de Boeimeersingel, de Heilaarstraat, de Willem van Oranjelaan en het Dr. Struyckenplein.
Er zijn verschillende bekeuringen uitgeschreven, waarvan:

1 x voor te weinig profiel op de banden
19 x het niet dragen van de gordel
3 x voor het overschrijden van de snelheid

2 x niet handsfree bellen

1 x rijbewijs

2 x tonen kenteken

1 x niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-09-2009 16:13 | © Regio Midden en West Brabant |