Gemeente Stein


Renovatie Kerensheide van start

Op dinsdag 29 september jl. gaven de wethouders Feij en Janssen symbolisch het startsein voor de grootschalige werkzaamheden in Kerensheide. Dit gebeurde nadat de aannemer de definitieve plannen voor het gebied had gepresenteerd. Het totale project zal ruim een jaar in beslag nemen.

Efficiënt en minimale overlast
Het project in Kerensheide kan gezien worden als een integraal renovatieplan. De bestaande vernieuwingsplannen op het gebied van riolering, wegen, groen, verkeer, openbare verlichting en waar mogelijk ook de nutsvoorzieningen worden tegelijkertijd opgepakt. Een straat wordt dan ook maar één keer opengebroken. Zo wordt effi-ciënt omgegaan met budgetten en wordt de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt. Wethouder Wim Janssen: âWe zijn het als gemeente aan onze burgers verplicht om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit project is daar een goed voorbeeld van.â

Burgerparticipatie
Het definitieve plan dat nu uitgevoerd wordt, is in goed overleg met de bewoners tot stand gekomen. Daarvoor hebben er zowel een aantal centrale als straatgerichte bewonersavonden plaatsgevonden. De uitwerking van de plannen ten behoeve van de Sanderboutlaan werd in samenspraak met een klankbordgroep gedaan. âWe hebben er bewust voor gekozen om bewoners actief te betrekken bij deze plannen. Het leverde zeer waardevolle input op tijdens de ontwikkeling van de plannenâ, aldus wethouder Luc Feij.

Herinrichting
De volgende straten worden heringericht: Sanderboutlaan, Smeetsstraat, Schineksstraat, Eburonenstraat, Ambiorixstraat, Romeinenstraat, Catuvolcusstraat en een deel van de Heerstraat-Noord. In het totaal wordt er onder andere circa 27.000 m2 asfaltverharding verwijderd, ongeveer 20.000 m3 grond ontgraven en 10.000 m2 groenvoorziening aangeplant.