Gemeente Bernheze


Eerste inzameling plastic verpakkingsafval succes

Plastic Heroes
De eerste inzameling van het plastic verpakkingsafval in onze gemeente is een succes geworden.

Er is 12,5 ton plastic verpakkingsafval huis aan huis ingezameld. Daarnaast is nog 600 kg aan de Milieustraat aangeboden. Als deze trend doorzet, wordt op jaarbasis ca. 15 kg per huishouden ingeleverd. Landelijke cijfers gaan uit van 20 tot 25 kg per huishouden. We verwachten daarom nog een verbetering als de inzameling van plastic meer ingeburgerd raakt.

Stratenlijst
De inzameling in het buitengebied is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Dat kwam omdat een stratenlijst in het informatiepakket ontbrak. Op korte termijn vindt u op onze website een plattegrond. Vóór de volgende inzamelingsronde wordt deze plattegrond ook in De Bernhezer geplaatst.

Bedrijven/instellingen
De huis-aan-huisinzameling van plastic verpakkingsafval geldt alleen voor particuliere huishoudens. Bedrijven mogen hun plastic verpakkingsafval niet op deze manier aanbieden. Voor bedrijven geldt dat zij zelf hun afval moeten regelen. De Wet milieubeheer stelt aan bedrijven bovendien eisen op het gebied van afvalpreventie en
-hergebruik. Dus ook voor hun plastic afval. Dit laatste geldt trouwens ook voor instellingen, zoals scholen en verenigingsgebouwen.

Plastic zakken
Met de bon uit de info-folder kunt u nu nog extra setjes gratis inzamelzakken in het gemeentehuis en de Milieustraat afhalen. Later dit jaar zullen de zakken in winkels en supermarkten te koop zijn. Iets dergelijks kennen we nu al voor de luierafvalinzameling. Het plastic afval moet in de speciale zak worden aangeboden. Dit om allerlei misverstanden te voorkomen en controle op het aanbod te houden.

Volgende inzamelronde
De volgende inzamelronde is al weer in zicht. Op 13 oktober 2009 worden de plastic zakken in Heesch opgehaald, op 15 oktober 2009 in Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch en op 16 oktober 2009 in Heeswijk-dinther.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met de gemeente, telefoon (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35