Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-09-2009

Inbrekers dankzij oplettende bewoonster aangehouden

WAGENBERG: De politie van Zuid Holland Zuid heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning aan de Wildestraat. Een van de mannen heeft zijn betrokkenheid bij de woninginbraak inmiddels toegegeven. Ze zijn in verzekering gesteld. Het gaat om Bosniërs van 25 en 35 jaar. De politie kwam de mannen op het spoor door het kenteken dat de bewoonster van de vluchtauto had genoteerd.

Een bewoonster van een pand aan de Wildestraat kwam dinsdagmiddag rond 13.30 uur thuis. Zij zag dat het hek van de oprit open stond. Toen ze uitstapte zag ze een inbreker in de woonkamer en een inbreker in de tuin staan. Ze zag dat de mannen snel wegvluchten en over een hek van een weiland klommen. Ze stapten daar in een auto die daar geparkeerd stond en reden weg. De bewoonster slaagde erin, het kenteken te noteren. Ze zag dat de deur van de bkijkeuken beschadigd was en dat een uitzetraam van de bij keuken opengebroken was. De inbrekers hadden een laptop klaar gezet maar niet meer mee kunnen nemen. Voor zover zij na kon gaan was er niets gestolen.

De melding van de bewoonster werd direct via de Gemeenschappelijke Meldkamer aan alle eenheden van de eigen regio, maar ook aan die van Zuid Holland Zuid doorgegeven. Agenten van dat korps zagen de bedoelde auto met de twee verdachten erin rijden. Zij hebben de arrestaties verricht. De verdachten zijn inmiddels naar onze regio overgebracht. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers op het dak

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 02.10 uur geprobeerd om in te breken in een sieraden- en juwelierswinkel op de Arendshof. De inbrekers waren kennelijk op het dak geklommen. Plafondplaten van het systeemplafond waren verschoven, waarna het alarm in werking trad. De brandweer kwam ter plaatse om de agenten te ondersteunen. Met een ladderwagen werden de politiemensen op het dak gezet. Bij het gat in het dak werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De daders werden niet meer gevonden. Van de gedupeerde winkelier is een aangifte opgenomen.

Man verdacht van vervalsen kassabon

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagmiddag in een speelgoedwinkel op de Stationsstraat een 29-jarige man uit Vlaardingen aangehouden die een kassabon vervalst zou hebben. Hij kwam een grote doos lego ruilen en had de kassabon bij zich. Volgens de filiaalhouder is de man landelijk bezig. Hij zou al in andere filialen ook betrapt zijn. De man is aangehouden en werd gisteravond in verzekering gesteld. Vandaag is hij na verhoor weer in vrijheid gesteld. Onderzocht wordt nog of het hier daadwerkelijk om een strafbaar feit gaat.

Dronken man rijdt zonder rijbewijs

MADE: De politie heeft vannacht op de A-59 omstreeks 02.30 uur een 41-jarige man uit Langenboom aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd omdat hij met zijn auto slingerend over de weg reed. De automobilist blies 585 ugl. Hij bleek bovendien te rijden zonder geldig rijbewijs. Dit was al eerder ingenomen na een forse snelheidsovertreding. Hij weigerde een verklaring af te leggen.

Controle rondom het spoor

RIJEN: Vanochtend van 07.30 uur tot 09.30 uur hebben agenten samen met medewerkers van de KMAR en Prorail een verkeerscontrole rondom het spoor aan de Julianastraat gehouden. Er werden 26 bekeuringen
uitgeschreven


- 2 bestuurders van auto's die het rode overweglicht negeerden
- 5 voetgangers die het rode overweglicht negeerden

- 1 fietser die het rode overweglicht negeerde

- 13 personen die hun gordel niet droegen

- 2 personen die niet handsfree telefoneerden

- 3 voertuigen die het rode overweglicht negeerden zijn op kenteken bekeurd.

Hennepkwekerij in oplegger loods

VEEN: Agenten hebben vanmorgen in een loods op de Groeneweg 15, een hennepkwekerij aangetroffen. Deze kwekerij bevond zich in een
oplegger. De kwekerij bestond uit 196 hennepplanten. De politie heeft een verdachte, een 42-jarige man uit Wijk en Aalburg, aangehouden.

Brand oplegger zorgt voor lange files op snelweg

OOSTERHOUT: Vanmorgen werd omstreeks 06.20 uur gemeld dat een oplegger geladen met meubels, in brand was geraakt op de A27, ter hoogte van Oosterhout. Naar aanleiding hiervan werd de weg in noordelijke richting afgesloten. De chauffeur, een 31-jarige man uit Roeselare, verklaarde dat hij aanvankelijk dacht dat de linkerband van de oplegger lek was. Toen hij in de spiegel keek zag al vuur bij de linkerband van de oplegger. Hij heeft vervolgens de combinatie op de vluchtstrook gezet, heeft de trekker losgekoppeld en is daarna nog een stukje verder gereden. De brandweer heeft de brand geblust.
Rijkswaterstaat besloot tot een versnelde berging. In de loop van de ochtend werd de weg weer vrijgegeven. De afsluiting zorgde voor lange files. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een vastgelopen rem.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-09-2009 16:25 | © Regio Midden en West Brabant |