Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

'De Boezemvriend' uitgereikt aan twee vrijwilligers

Vorige week hebben dagelijks bestuurders Michel de Visser en Gerard Schuiling de deelgemeentelijke onderscheiding 'De Boezemvriend' uitgereikt aan vrijwilligers Tonie Jansen en Piet van der Ven. Zij hebben deze onderscheiding ontvangen voor hun uitzonderlijke inzet voor hun leefomgeving en medebewoners. Het ontvangen van deze onderscheiding is een hele eer. De Boezemvriend wordt maximaal 4 keer per jaar uitgereikt.

Tonie Jansen een voorbeeld voor de Esch

Uit handen van dagelijks bestuurder Michel de Visser ontving Tonie Jansen haar onderscheiding. Tonie heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de Seniorenraad, het onafhankelijk adviesorgaan van de deelgemeente. Momenteel neemt zij actief deel aan Droomaanbod de Esch, een speciale klankbordgroep van senioren in deze wijk. Daarnaast is zij al jaren actief in de mantelzorg, zet zij zich in voor het Bewonersplatform DWL de Esch en bezorgt ze wijkkrant de S.

Daarnaast zorgt ze ervoor dat ook nieuwe bewoners zich snel thuis voelen in de Esch, door ze persoonlijk op te zoeken met een bloemetje en een welkomstpakket. Met haar werkgroep Paden is mevrouw Jansen een voorbeeld voor de gehele Esch. Deze werkgroep regelt bijvoorbeeld Halloween activiteiten, straatveegacties en plantenbakken op de gevels. Ze versieren ook de paden met vlinders die gemaakt zijn door mensen die re-integreren in de maatschappij. De werkgroep kiest duidelijk niet alleen voor het belang van de straat, maar voor het belang van onze maatschappij!

Dagelijks bestuurder Michel de Visser en Tonie Jansen (Foto: Karin Oppelland).

Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling en Piet van der Ven (Foto: Rob Kamminga).

Piet van der Ven actief voor alle generaties

De tweede Boezemvriend werd door deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling uitgereikt aan Piet van der Ven. Piet zet zich al jaren onbaatzuchtig in voor zijn woonomgeving en met name voor de Vlinderbuurt in Kralingen-West. Als algemeen bestuurslid van de Bewonersvereniging Kralingen neemt hij met regelmaat deel aan door de deelgemeente georganiseerde bijeenkomsten. Ook kennen de buurtbewoners hem van zijn jarenlange vrijwilligerswerk als bestuurslid van de bewonersvereniging Vredenoord. Eind jaren 90 was hij tijdens de bodemsanering van de Vlinderbuurt voor alle instanties en opbouwwerkers dé contactpersoon voor de bewoners.

Ook is hij is ook organisator van de maandelijkse bingo en andere gezellige activiteiten in seniorencomplex De Plantage. Piet van der Ven zorgt er met zijn activiteiten voor dat de senioren, die steeds meer in een sociaal isolement raken, toch iets te doen hebben in hun vrije tijd. Piet kan echter ook goed omgaan met jongere generaties. Zo borrelt hij jaarlijks met het nieuwe bestuur van de studentenvereniging aan de Willem Ruyslaan.