Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad op 23 september

publicatiedatum: woensdag 30 september 2009

In De Discussie deed wethouder Jan Landsaat de toezegging na te gaan of de containerwoningen voor jongeren sneller op een andere plek dan aan het Melkpad kunnen worden neergezet. Voor de (huidige parkeer)plaats is een nieuw bestemmingsplan nodig waardoor plaatsing van de containerwoningen vertraging oploopt, aldus de wethouder naar aanleiding van vragen van het CDA.

Ontwikkeling van nieuwe producten lijkt een oplossing te zijn voor de problemen met de thuiszorgvergoedingen, deelde dezelfde wethouder mee. Er kunnen geen herstelbetalingen worden gedaan. De wethouder verwacht de raad zeer binnenkort een notitie te sturen waarin ook het rapport over het kostprijsonderzoek en de beschrijving van nieuwe producten aan de orde komt.

Ouderen en wonen komt terug in De Discussie, zodat de bij de raad levende vragen verder kunnen worden besproken. De concept-antwoordbrief aan de Samenwerkende Bonden voor Ouderen in Hilversum die in de vergadering is besproken, kan, al dan niet aangevuld met wat is geadviseerd, worden verstuurd.

De Discussie adviseerde de raad positief over het Rekenkameronderzoek inkopen en aanbesteden. Desalniettemin wordt het onderwerp als debatpunt geagendeerd voor Het Besluit. De nieuwe nota over inkoop en aanbesteding zal er voor de zomer van 2010 zijn met daarin de verwerkte aanbevelingen van de Rekenkamercommissie.

De Uitvoering renovatieprogramma begraafplaatsen was voor veel fracties aanleiding om te vragen naar het eerder aangekondigde onderzoek naar de mogelijkheden voor de vestiging van een crematorium in Hilversum. Wethouder Karin Walters vertelde dat dit onderzoek loopt. In het eerste kwartaal van 2010 komt het college met een totaalvisie op de begraafplatsen met daarin een haalbaarheidsonderzoek naar een crematorium. De VVD adviseerde negatief, D66, DLPH en LH maakten een voorbehoud, de overige fracties waren positief.

Er zit weer schot in de Herstructurering Egelshoek. Wethouder Jan Rensen heeft inmiddels een akkoord bereikt met een woonwagenbewoner over diens verhuizing. Daardoor kunnen op korte termijn meer woonwagens worden verplaatst. In november zal een voorstel over de herstructurering in de raad worden besproken.

De behandeling van het agendapunt Randvoorwaarden Stationsplein Noord werd voortgezet. GroenLinks, CU en VVD maakten een voorbehoud, DLPH en LH waren negatief en de overige fracties adviseerden de raad positief.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van De Raad van 23 september 2009. Meer info rmatie staat op www.hilversum.nl