Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

29 maart 2009

Grote beurs voor attractieparken komt naar Nederland

EAS: 30 september t/m 2 oktober 2009

De jaarlijkse beurs voor de Europese attractieparken-branche, de Euro Attractions Show (EAS), zal dit jaar in Nederland plaatsvinden. In het Amsterdam RAI Convention Centre zullen van 30 september tot en met 2 oktober 2009 de nieuwste ontwikkelingen voor parken en andere grote publieksevenementen te zien zijn, maar ook besproken worden. De EAS wordt georganiseerd onder auspiciën van de IAAPA, de wereldwijde overkoepeling van attractieparken en de toeleverende industrie.

Beursvloer vol nieuwigheden

Meer dan 200 bedrijven zullen op de beursvloer hun nieuwste producten aanprijzen. Het aanbod zal uiteenlopen van toegangs- en informatiesystemen tot achtbanen, van show- en filmapparatuur tot bewegende poppen en van drankautomaten tot virtual reality-spellen. Dankzij de goede verbindingen met andere Europese landen zullen dit jaar zo'n 8.000 bezoekers uit meer dan 65 landen in Amsterdam verwacht worden.

Educatie-programma

Nieuwe ontwikkelingen in de branche zullen niet alleen op de beursvloer te zien zijn, maar ook in verschillende seminars besproken worden. Zo is er een educatie-programma voor jonge managers en zullen de laatste marketing- en veiligheidsaspecten door vertegenwoordigers van vooraanstaande parken en organisaties gepresenteerd worden. Ook zijn er deze dagen verschillende netwerk-events.

Stijging van 10%

Andreas Andersen, de Deense directeur van IAAPA Europa, heeft hoge verwachtingen van de beurs: "Ondanks de moeilijke economische situatie, hebben we al 10% meer beursdeelnemers dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar voor de beurs in München".

De Euro Attractions Show vindt plaats van 30 september tot en met 2 oktober 2009. De beurs is op woensdag en donderdag van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Op vrijdag is de beurs van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie en inschrijven: via de website van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA): www.IAAPA.org/EAS

De IAAPA, opgericht in 1918, is de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.000 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. IAAPA Europa heeft 650 leden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij :


- het kantoor van IAAPA Europa in Brussel: T: 0032-2-4016161 of E: aandersen@IAAPA.org


- de beursverantwoordelijke van de EAS: E: kstaley@IAAPA.org


- Henk Groenen van Greensteps, marketing en communicatie: T: 0031-40-2089305 of E: info@greensteps.nl


---- --