Be Fair & Sustainable Awards

10/07/2009 10:01

CTB COOPERATION TECHN. BELGE

Awards voor eerlijke handel en voor duurzame handel met ontwikkelingslanden

Brussel - De 8e editie van de Week van de Fair Trade wordt georganiseerd van van 30 september tot 10 oktober 2009. De week wil de bevolking sensibiliseren voor deze handel die respect inhoudt voor de mens en het milieu. Het is tevens de gelegenheid om de beste nieuwe initiatieven rond eerlijke handel te bekronen.

Het Trade for Development Centre reikt 6 Awards uit. 4 Be Fair Awards die de beste initiatieven in de sector belonen: het beste nieuwe bedrijf of vereniging, het beste nieuwe merk, de beste nationale promotiecampagne tijdens de Week van de Fair Trade en ten slotte de beste organisatie van eerlijke handel in het Zuiden.

Voor het eerst zullen dit jaar ook 2 Be Sustainable Awards worden uitgereikt, die de beste initiatieven rond duurzame handel met ontwikkelingslanden bekronen. Een award zal gaan naar het beste bedrijf/organisatie en één naar het beste duurzame merk.

Voor Samuel Poos, coördinator van het Trade For Development Centre, komt de uitreiking van de 2 Be Sustainable Awards voort uit het feit dat eerlijke handel niet het enige systeem is dat streeft naar evenwichtiger en doorzichtiger handelsbetrekkingen tussen producenten uit het Zuiden en consumenten uit het Noorden. Ook ethische handel en duurzame handel, met initiatieven zoals Rainforest Alliance of FSC (duurzaam bosbeheer) willen in diverse mate de sociale en ecologische productiekosten internaliseren.

De plechtige awarduitreiking vindt op 6 oktober 2009 plaats in het Atomium.

De laureaten worden gekozen door een jury van experts uit het bedrijfsleven en de marketingwereld, en economische journalisten. De beste drie organisaties krijgen elk 5000 euro en de zes laureaten zullen de award kunnen gebruiken in hun communicatie.

Kandidaten vinden alle nodige info en het volledige reglement op www.befair.be. De deelnamedossiers moeten uiterlijk op 14 september 2009 binnen zijn.

-- Einde persbericht --

Voor meer informatie : Samuel Poos, Coördinator van het Trade For Development Centre, samuel.poos@btcctb.org, 02 505 37 74

Het Trade for Development Centre is een programma van de Belgische Technische Coöperatie dat eerlijke handel, duurzame handel en handelshulp in België en in de ontwikkelingslanden wil bevorderen.

www.befair.be

Vorig jaar werden de 2 Be Fair Awards gewonnen door:

B2Be Fair dat werd opgericht in juni 2008 met als doel de verkoop van fairtradeproducten aan bedrijven te bevorderen. B2Be Fair legt zo de nadruk op het plezier dat faire kwaliteitsproducten kunnen geven.

B2Be Fair : Christophe Cornet - christophe.cornet@b2b-fairtrade.net - 0494 61 11 88

Altervoyages

Twee verenigingen "Mouvement d'Actions à Travers-Monde" en "Identité Amérique Indienne" slaan de handen in elkaar: hun voorstel is een aanbod van alternatieve reizen langs verschillende culturen. Op het programma voor 2009 staan reizen naar Ecuador, Peru, Argentinië, Guatemala (in samenwerking met de coöperatieve Café Chorti) en de Dominikaanse Republiek.

www.altervoyages.org

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel