4Kids neemt per 1 oktober 4 gastouderbureaus over


HEINO, 20090930 -- 4Kids neemt per 1 oktober vier gastouderbureaus over. De vier gastouderbureaus die worden overgenomen zijn Finkids, Sittim, Grannies Care en Hoepetee. Zij staken hun werkzaamheden in verband met de nieuwe wetgeving die per 1 januari 2010 actief wordt.

Beslismoment

"De nieuwe wetgeving geeft houders van gastouderbureaus een beslismoment," aldus Sebastiaan Dekkers. "Ga ik door en neem ik alle extra eisen en de onzekerheid voor lief, of doe ik nu afstand van mijn zaak voordat ik moet investeren in aanpassingen. Wij bieden deze ondernemers een oplossing. Wij nemen de relaties over en zorgen dat ouders en gastouders goed begeleid worden in het overgangsjaar 2010. "

Extra eisen en risico's aan gastouderopvang in 2010

De extra eisen die in 2010 aan gastouders gesteld gaan worden, zijn aanzienlijk. Alle gastouders moeten het MBO-2-diploma of vervangend Ervaringscertificaat en kinder-EHBO diploma kunnen tonen aan de GGD. Ook gastouderbureaus moeten aan extra eisen voldoen. De gastouderbureaus krijgen een verplichte kassiersfunctie en dienen voldoende personeel op pedagogisch gebied in dienst te hebben.
"Daarnaast maakt Staatssecretaris Dijksma in 2010 een casino van de gastouderopvang," aldus Sebastiaan Dekkers. Wanneer ouders volgend jaar gebruik maken van een gastouder of gastouderbureau waarvan in de loop van het jaar blijkt dat het niet aan de eisen kan of wil voldoen, moeten zij hun ontvangen KOT terugbetalen. "Onbegrijpelijk," aldus Dekkers, "alsof ouders ook maar enige invloed hebben op de voortgang van hun gastouder en gastouderbureau? En de inzet is ongemeen hoog: Voor vele gezinnen gaat het om duizenden euro's kinderopvangtoeslag."

Groei

4Kids is al wel druk bezig om aan alle eisen te gaan voldoen. Zo kunnen gastouders nu al door het hele land EHBO-cursussen volgen. 4Kids is actief op zoek naar gastouderbureaus of kinderopvangorganisaties die besluiten om volgend jaar niet verder te gaan met het gastouderbureau en voor hun relaties een goed onderkomen zoeken bij een collega-bureau. "Wij willen verder en dat kan alleen door te groeien. Door onze flexibele organisatie en ruime ervaring met integratie van collega-bureaus zijn wij in staat om de overgang snel en vlekkeloos te laten verlopen," aldus Sebastiaan Dekkers.





Ingezonden persbericht