De Hapimag resorts Tonda en Binz stralen met nieuwe glans


Investeringen van in totaal EUR 13,8 miljoen

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20090930 -- Hapimag bereikt twee nieuwe mijlpalen: met de uitbreiding van het resort in Tonda / Toscane en de renovatie van het resort in Binz op het eiland Rügen, onderstreept de Europese toonaangevende aanbieder van woonrechten haar positie als intelligent platform voor individuele en duurzame levensinvulling.

Tonda ligt tussen Siena en Florence. Het verlaten historische dorp werd in 1974 volledig door Hapimag overgenomen en omgebouwd tot een resort. Dit jaar heeft Hapimag een uitbreiding gerealiseerd. Er zijn 19 Deluxe appartementen bijgekomen, die opvallen door hun ruime oppervlak en technisch comfort, plus een zogenaamde 'Casaccia'. Nu bestaat het resort uit 19 huizen met in totaal 65 appartementen.

De Casaccia als sociaal-cultureel middelpunt "De Casaccia is het centrum van het resort en combineert bar, receptie, markt en restaurant", aldus Riccardo Poghettini, resortmanager van Tonda. "Hier komen de Hapimag leden samen, genieten van onze uitstekende regionale specialiteiten en brengen onder het genot van een cappuccino en wat lectuur een paar ontspannen uren door." Het ontwerpteam hechtte bij de totale uitbreiding grote waarde aan regionale materialen en de bouwkundige integratie met de aanwezige gebouwen. Bovendien lette het ontwerpteam op de functionaliteit en op een stijlvolle ambiance met het oog op het landschap. De binnenuitrusting is afgewerkt met olijfboomhout en de typische terracotta-tegels. Met de uitbreiding werd ook een kwalitatieve opwaardering uitgevoerd. "Hapimag heeft met de nieuwe woningen Toscane deskundig modern geïnterpreteerd", zegt Paola Rosetti, burgemeester van Montaione.

Wellness-oase Binz
In het voorjaar van 2009 renoveerde Hapimag, het ruime (18.000 vierkante meter), in 1998 geopende resort inclusief de vijf gebouwen met 186 appartementen - met een indrukwekkend resultaat. De nieuw vormgegeven wellness afdeling staat voor pure ontspanning. In het recreatiebad met waterval of in de ijsfontein - de alledaagse stress is snel weggespoeld. Hapimag leden ontspannen in de rustruimte met uitzicht op de Oostzee, ontspannen zich bij een weldadige diepte-ontspanning of doen nieuwe krachten op in de drie sauna-landschappen. Naasthet lichamelijk welbevinden zorgen de medewerkers van het resort ook voor de inwendige mens. Het restaurant 'Achterdeck' biedt specialiteiten uit Italië en van Rügen.

De 1- tot 3-kamerappartementen met het chique meubilair en nieuwe, volledig uitgeruste keuken nodigen uit tot ontspanning in een luxueuze ambiance. De gerenoveerde badkamers worden gekenmerkt door heldere lijnen en een eersteklas uitrusting. Alle appartementen beschikken over ruime balkons of terrassen. De projecten in Tonda en Binz werden ondermeer in samenwerking met de Zwitserse architecte Pia Schmid gerealiseerd.

Het leven naar eigen wens vormgeven
Het leven naar eigen wens vormgeven, betekent vandaag de dag voor steeds meer mensen, ook over meerdere adressen te kunnen beschikken. Tonda en Binz zijn twee van de 56 adressen van Hapimag. Deze zijn zowel voor wat betreft de infrastructuur alsook de dienstverlening ter plaatse bewust erop gericht, de Hapimag leden een gebruiksscala te bieden, die aan de meest uiteenlopende wensen voldoet. Voor korte of langere, eenmalige of herhalende verblijven, om zich lichamelijk in te spannen of juist te ontspannen.

Hapimag

De in 1963 opgerichte Hapimag AG is een toonaangevende onderneming op het gebied van de individuele invulling van vrije tijd en levensstijl. Als toonaangevende Europese aanbieder van woonrechten, biedt Hapimag ca. 140 000 leden toegang tot 56 adressen op toplocaties in 16 landen in Europa, Marokko en de VS. De leden hebben daarbij, zonder huur te betalen, de beschikking over meer dan 5300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met lokale gastronomie-, wellness-, culturele- en infrastructuuraanbiedingen. De onderneming heeft ca. 1883 medewerkers in dienst en had in 2008 een bedrijfsopbrengst van EUR 166 miljoen.

Hapimag AG is een naamloze vennootschap volgens Zwitsers recht en heeft haar hoofdkantoor in Baar (ZG)
www.hapimag.com