Ingezonden persbericht


28 september 2009

De Marine Stewardship Council nodigt de wereld uit voor een Duurzame Vis Lunch

Restaurants, bedrijfscateraars, maatschappelijke organisaties en bedrijven overal ter wereld bundelen hun krachten met de Marine Stewardship Council (MSC) (1) met de organisatie van de eerste Duurzame Vis Lunch. Tijdens lunchtijd (lokale tijd) op 30 september 2009 worden wereldwijd vislunches uit duurzaam gecertificeerde visserijen geserveerd. MSC viert dit jaar zijn tiende verjaardag. De Duurzame Vis Lunch onderstreept de inspanningen, die vissers en de visketen over de hele wereld nemen om een groeiende markt voor duurzaam gevangen vis te creëren.

Nathalie Steins, Manager Nederland van MSC, zegt: "De Duurzame Vis Lunch is een geweldige gelegenheid voor iedereen, die nog niet bekend is met het MSC programma om over ons werk te leren. Door te kiezen voor onafhankelijk gecertificeerde duurzame visproducten met het blauwe MSC ecolabel belonen consumenten duurzame visserijen en stimuleren ze andere visserij om ook de stap naar duurzame vangst te maken. Het aanbod van MSC gecertificeerde, duurzame visproducten blijft groeien. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest een duurzame keuze te maken bij de aankoop van vis."

In Nederland kunnen consumenten op verschillende plekken terecht voor een duurzame vislunch. In Amsterdam doen de restaurants Te Pas, Umoja en Fifteen mee. Ook Hotel-Theater Figi en Slot Zeist in Zeist, Visrestaurant de Parel van Vreeswijk in Nieuwegein en Stadscafé Restaurant 't Feithhuis in Groningen serveren een duurzame vislunch. Wie geen tijd heeft voor een zittende lunch kan terecht bij enkele viswinkels van 't Visgilde waaronder Peter Verlaan in Dieren, bij alle locaties van Fishes (Amsterdam, Breukelen, Utrecht) en bij Schmidt Zeevis in Rotterdam. Het personeel van het Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer (via SAB catering) en een aantal door Sodexo gecaterde organisaties kan op 30 september ook genieten van duurzame vis. De KLM brengt de Duurzame Vis Lunch naar een wel heel bijzondere hoogte. Alle passagiers op de intercontinentale KLM vluchten vanuit Amsterdam kunnen een MSC gecertificeerd vismenu kiezen.

Kijk op www.msc.org/nl/lunch voor een actueel overzicht van alle deelnemers aan de Duurzame Vis Lunch.

Einde