Gemeente Soest

.

Omgaan met jongeren. Hoe doe je dat en kan ik dat ook?

23 juli

Afgelopen 2 juni hebben de Gemeente en Stichting Balans, ondersteund door Portaal een succesvolle avond georganiseerd over "Omgang met (hang)jongeren".

Woensdag 30 september willen we opnieuw zo'n avond organiseren. Die vindt plaats in De Plantage, aan de Smitsweg, en begint om 19.30 uur. Mensen, die de avond willen bijwonen, dienen zich van tevoren aan te melden.

Hans Kaldenbach, doorkneed in de omgang met (hang)jongeren, komt samen met een acteur naar Soest en speelt situaties uit, die door bewoners zelf worden aangedragen.

Wat doe je wanneer jongeren rommel op straat gooien? Hoe ga je om met bedreigende taal?
Wat doe je wanneer je vernielingen constateert?

Deze situaties worden dan uitgespeeld met bewoners, waarbij de acteur de rol van jongere levensecht naspeelt. Daarna wordt met de aanwezigen de aanpak bediscussieerd en worden er tips gegeven over hoe je het mogelijk anders kunt doen. Dit alles gebeurt in een sfeer waarbij er veel gelachen wordt. Aan het eind van de avond ontvangen de aanwezigen een boekje met 99 tips over omgaan met (hang)jongeren.

De reacties op de avond in juni waren erg positief en varieerden van "zeer leerzaam" tot "ik ga het ook zo eens proberen". De organisatie van de avond in september is ook in handen van Balans (vanuit het preventieproject "Gezond Leven voor Jongeren") en de Gemeente (wijkcoördinatoren) en wordt betaald door woningcorporatie Portaal en de Wijkbewonersteams van Soest.

Bewoners, die willen deelnemen aan deze avond, kunnen zich opgeven bij Marcel Wolswijk, telefonisch (6093537) of per mail: wolsm@soest.nl Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen.