Ingezonden persbericht



17-09-2009

Symposium over 'prosociaal' gedrag in buurten, op scholen en in bedrijven

Hoe komt het dat menselijk gedrag in sommige situaties volstrekt uit de hand loopt - denk aan voetbalrellen, vandalisme of frauduleuze bestuurders - terwijl in andere situaties mensen elkaar juist de helpende hand reiken? Wat zijn de voorwaarden voor dergelijk 'prosociaal' gedrag en kunnen we deze voorwaardes creëren?

Op woensdag 30 september aanstaande is er bij de KNAW in Amsterdam een symposium over prosociaal gedrag. Daarbij presenteren sociologen, psychologen en biologen hun inzichten daarover, en bespreken ze de mogelijkheden om prosociaal gedrag in buurten, scholen en bedrijven te bevorderen.

Evolutionair psycholoog en Akademiehoogleraar Bram Buunk zit het symposium voor; sprekers zijn gedragsbiologe Liesbeth Sterck, sociologe Beate Völker, ontwikkelingspsycholoog Mark Meerum Terwogt, sociaal- en organisatiepsychologe Aukje Nauta, gedragsbioloog Jan van Hooff, socioloog Henk Flap, ontwikkelingspsycholoog en pedagoog Willem Koops en arbeids- en organisatiepsycholoog Carsten de Dreu.

Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, zal tot slot de wetenschappelijke bevindingen op hun praktische waarde schatten. Zijn deze te vertalen naar beleid?

U bent van harte welkom bij het symposium, van 10.30 tot 17.00 uur in het Trippenhuis, het gebouw van de KNAW, in Amsterdam. Pers kan zich aanmelden bij de afdeling Communicatie van de KNAW op onderstaand adres.

Kijk voor nadere informatie op de de website van de KNAW