Ingezonden persbericht


---- Persbericht ----

Make Fairtrade Cotton Your Business

Het Fairtrade katoencongres van Stichting Max Havelaar

Vrijdag 30 oktober hoort u alles over de productie van katoen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel tijdens het congres "Make Fairtrade Cotton Your Business". Het congres vindt van 12:00 uur tot 18:00 uur plaats in het auditorium van de Rabobank te Utrecht. U kunt zich aanmelden op FashionUnited.nl/maxhavelaar.

Modemerken, bedrijfskledingbedrijven, linnenleveranciers en retailers: het zijn totaal verschillende werelden, maar ze hebben een ding gemeen: katoen. Het 'witte goud' is namelijk overal. Elke Nederlander komt er dagelijks mee in aanraking via kleding, beddengoed, handdoeken en ga zo maar door.

Hoe divers het gebruik van katoen ook is, als je alle schakels in de productieketen terug loopt kom je altijd bij hetzelfde uit: de katoenplant. Het zachte katoenbolletje dat de plant produceert, kent echtereen harde realiteit: oneerlijke handel, milieuvervuiling, erbarmelijke arbeidsomstandigheden.

Heeft u altijd al willen weten waar katoen precies vandaan komt? Uit welke schakels de productieketen van katoen bestaat? Welke problemen er zijn? En welke oplossingen? Wat u kunt doen? En waarom u dat wilt doen? Hoe het zit met eerlijke handel, milieu en sociale omstandigheden in de katoenproductie?

Kom dan 30 oktober naar "Make Fairtrade Cotton Your Business"

Dit Fairtrade katoencongres van Stichting Max Havelaar geeft innovatieve antwoorden op bovenstaande vragen in een attractief programma.

Onder leiding van Frénk van der Linden geven diverse betrokken sprekers een pragmatisch inzicht vanuit een wisselend perspectief. U doet kennis op van de laatste ontwikkelingen en de toepasbaarheid van Fairtrade gecertificeerd katoen in verschillende productgroepen.

Daarna opent Gijs Weenink de discussie en kunt u al uw stellingen en vragen poneren in een debat "à la Lagerhuis". Ter afsluiting van deze en andere activiteiten, kunt u de dialoog voortzetten tijdens de netwerkborrel.

Het Max Havelaar Fairtrade katoencongres wordt gehouden in het auditorium van de Rabobank, te Utrecht. Kijk voor meer informatie over deze educatieve middag op FashionUnited.nl/maxhavelaar

Graag tot 30 oktober!

Make Fairtrade Cotton Your Business wordt mede mogelijk gemaakt door ICCO en Rabobank.

---- Einde Bericht ----



Ingezonden persbericht