Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 24 september 2009

Magische Momenten: educatief kunstproject voor jongeren Ontwikkeld door Kunstuitleen Utrecht en Kunst Centraal

Woensdag 30 september start het Rembrandt College uit Veenendaal als eerste school in het nieuwe seizoen met het educatieve project "Magische Momenten". Honderdvijftig leerlingen van HAVO en VWO maken 6 weken lang kennis met digitale kunst uit de collectie van Kunstuitleen Utrecht. De kunstwerken vormen het uitgangspunt voor het maken van eigen digitale ontwerpen met het programma photoshop. Op de speciale website www.magische-momenten.nl is het leerlingenwerk te zien van het voorgaande schooljaar.

Digitale kunst
Jongeren zijn gek op digitale speeltjes en vaak helemaal thuis in de wereld van bits & bytes. Om deze doelgroep wegwijs te maken in de mogelijkheden van digitaal ontwerpen, hebben Kunstuitleen Utrecht en Kunst Centraal het educatieve project Magische Momenten ontwikkeld. Jongeren worden gestimuleerd om met computertechnieken en nieuwe media hedendaagse kunst te maken. Dit unieke project wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Reaal Fonds.

Deelnemende scholen
Dit schooljaar nemen het Rembrandt College, het Anna van Rijn College uit Nieuwegein, Bartimeus uit Zeist en het Cals College uit IJsselstein deel aan dit artistieke project. Scholen die interesse hebben om aan het Magische Momenten project deel te nemen, kunnen contact opnemen met Irene de Jong van Kunst Centraal (tel.: 030 - 659 55 20, email: Irene.de.jong@kunstcentraal.nl).

Website www.magische-momenten.nl
Op de speciaal ontwikkelde website www.magische-momenten.nl kunnen leerlingen op professionele wijze hun digitale kunstwerk presenteren. Op deze manier ontstaat er een platform voor de jongste Utrechtse kunstenaars en is er vergelijking mogelijk tussen de creatieve uitingen.

Rondreizende expositie
In 2010 zal in de kunstuitlenen van Utrecht, Nieuwegein, Veenendaal en Houten een aantal topwerken van de leerlingen worden tentoongesteld.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, (030) 2861980, www.kunstuitleenutrecht.nl Open: wo. 13.00 - 20.30 uur, do t/m za 11.00 - 16.30 uur

-----------------------------------