Ingezonden persbericht


Aankondiging

Tweede debatavond in de Rode Hoed op 30 september over de toekomst van de landbouw en ons voedsel

De crisis van ons landbouw- en voedselsysteem

Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu en Biologica i.s.m. De Rode Hoed. Gespreksleiding: Felix Rottenberg
Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.

Na een succesvolle eerste debatavond over 'de goede smaak' met bijna 300 bezoekers gaat de tweede debatavond in op de crisis van ons landbouw- en voedselsysteem.

De voedselproductie moet de komende decennia fors omhoog omdat de wereldbevolking en de vleesconsumptie toenemen. Tegelijk worden de basisgrondstoffen (olie, fosfaat en water) voor de landbouw schaars en neemt het areaal vruchtbare bodems af. Wat zijn de ontwikkelingsperspectieven voor grootschalige en kleinschalige landbouw? Wat zijn de feiten en cijfers, mondiaal, in Europa, in Nederland?

Professor Rudy Rabbinge van Wageningen Universiteit en onderzoeker Jan Willem van der Schans van het Landbouw-Economisch Instituut geven inzicht in de relatie van de voedselcrisis tot de energiecrisis, de klimaatcrisis en de economische crisis. Ook gaan zij in op de betekenis van urban farming waarbij stadsbewoners voedsel gaan verbouwen.

De volgende debatten in de reeks 'De toekomst van de landbouw en ons voedsel' zijn op 5 oktober, 29 oktober, 10 november, 18 november en 1 december.

Deze debatreeks is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Mediapartners zijn De Volkskrant en Foodlog.nl