Socialistische Partij

Wethouder Visscher opent zevende STIP in Oosterparkwijk

27-09-2009 * Woensdag 30 september opent SP-wethouder Jannie Visscher de zevende STIP in Groningen. Dit keer in de Oosterparkwijk. Deze nieuwe locatie is gevestigd in het Treslinghuis. In de STIP's kunnen wijkbewoners terecht met vragen over bijvoorbeeld wonen, welzijn, zorg of financiën.

Jannie Visscher: "Als mensen door eenzaamheid niet meer kunnen deelnemen aan de samenleving moeten we die eenzaamheid aanpakken." Het personeel van STIP bestaat uit professioneel getrainde vrijwilligers die de vragen van de bezoekers beantwoorden of samen met hen zoeken naar een passende oplossing. Dit kunnen vragen zijn over voorzieningen in de buurt, activiteiten die plaatsvinden, woningen of huishoudelijke hulp.

Aanvragen voor het uitvoeren van allerhande kleine klusjes kunnen ook via STIP worden geregeld. Daarnaast organiseert STIP themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen, waarbij deskundigen advies geven over bepaalde zorgvragen of problemen.

Jannie Visscher over de STIP's: "Als mensen door eenzaamheid niet meer kunnen deelnemen aan de samenleving moeten we die eenzaamheid aanpakken. Dat is de kern van ons ouderenbeleid. Mensen moeten weer meer naar elkaar gaan omkijken. Mensen kunnen hier om hulp vragen bij het boodschappen doen of kleine klusjes en wat al niet meer. Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Mensen die hier komen, wordt ook gevraagd wat zij eventueel zouden kunnen doen om anderen te helpen."