Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - dinsdag 29 september 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober 2009

Woensdag 30 september
10.00 uur
Wethouders Hekman, Luchtenveld en Boeve wonen de bijeenkomst 'Vertrouwensherstel woningbouw / Taskforce' bij, alwaar een samenwerkingsovereenkomst zal worden ondertekend. Locatie: Westsingel 47 te Amersfoort.

14.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de opening van het nieuwe kantoor van Veilig Verkeer Nederland. Mevrouw Karla Peijs, voorzitter van VVN, overhandigt het manifest 'Veilig verkeer, dat doen we samen' aan staatssecretaris mevrouw J.C. Huizinga en aan de burgemeester. Wethouder Luchtenveld is hierbij aanwezig. Locatie: Stationsstraat 79a te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Van 't Erve neemt deel aan het Rondetafelgesprek Inburgering welke wordt georganiseerd door de algemene commissie voor Wonen, Wijken en Integratie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Locatie: Plein 2, Tweede Kamer der Staten-Generaal te Den Haag.

Donderdag 1 oktober
09.00 uur
Wethouder Hekman woont het 9e Nationaal Symposium Woningcorporaties bij Locatie: De Doelen, Schouwburgplein 50 te Rotterdam.

11.45 uur
Wethouder van Daalen opent de kennisbijeenkomst Geestkracht(ige) Steden. Locatie: Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 te Soesterberg.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het herbouwde pand van de Elleboog. De Elleboog biedt dit jaar 30 jaar dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Locatie: Langegracht 37 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de 1ste themales "Bomen over vathorst vroeger" dat door Natuurboerderij De Brinkhorst wordt gegeven aan leerlingen van de St. Josephschool. Locatie: De Brinkhorst, Wageningseberg 43 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder van Daalen spreekt tijdens de officiële opening van De Plataan. Locatie: De Plataan, Plataanstraat 18 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het vernieuwde multifunctionele onderwijs- en sportcentrum Sportlokaal De Bokkeduinen. Het parateam van de Koninklijke Landmacht zorgt voor een spectaculaire act. Locatie: Sportpark De Bokkeduinen 11 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve verricht samen met gedeputeerde mevrouw Haak de opening van het project PITSTOP. PITSTOP begeleidt jongeren met een verhoogd risico op voortijdig schoolverlaten, werkloosheid en/of maatschappelijke uitval. Locatie: Graaf Hendriklaan 122 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Luchtenveld geeft het startschot voor de restauratie van de Stadsmuur. Locatie: Plantsoen Noord te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouders Kruyt en van Daalen nemen deel aan de Kunstvaarroute. Locatie: Opstapplaats Krommestraat te Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Kruyt houdt een toespraak bij het concert van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Locatie: Brugkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

Vrijdag 2 oktober
13.30 uur
Wethouder van Daalen opent de informatiemarkt voor senioren. Locatie: De Drietand, Neptunusplein 70 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt opent het Amazigh Festival Amersfoort 2009. Locatie: De Roef, Neptunusplein 66 te Amersfoort.

Zaterdag 3 oktober
13.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de fietstocht van de Historische Kring Hoogland. Locatie: vertrek vanaf de St. Martinuskerk, Kerklaan 22 te Hoogland.

14:00 uur
Wethouder Hekman opent 'al glijdend' de nieuwe glijbaan in speeltuin het Vogelnest. Locatie : Speeltuin het vogelnest, Liendert te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de Afterparty van Amerfoort 750. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor alle betrokkenen tijdens het jubileumjaar. Locatie: Wagenwerkplaats, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

Maandag 5 oktober
13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt als dagvoorzitter tijdens het symposium 'Verslaving en criminaliteit'. Locatie: Jaarbeurs te Utrecht.

13.30 uur
Wethouder Kruyt houdt en inleiding bij de conferentie 'Kind en Armoede'. Locatie: St. Aegtenkapel, 't Zand 37 te Amersfoort.

Woensdag 7 oktober
13.30 uur
Wethouder van Daalen is aanwezig bij de prijsuitreiking ontwerpwedstrijd groene speelplekken. Locatie: Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1 te Arnhem.

14.00 uur
Wethouder Hekman heeft een fietstocht door de wijk Randenbroek in het kader van Amersfoort Vernieuwt om de stand van zaken weer te geven. Hij fietst samen met de heer Koolstra (Alliantie) en de heer Van Oordt (Portaal). Locatie: Wijk Randenbroek te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Boeve opent Kinderdagverblijf Klein Amersfoort van de SKA. Locatie: Satelliet 8 te Amersfoort.

17.15 uur
Alle collegeleden zijn aanwezig bij het Amersfoort Diner. Locatie: Marino/Flehite te Amersfoort.

Donderdag 8 oktober
15.30 uur
Wethouder Hekman opent "Het heimwee restaurant". Deze wordt twee keer per maand georganiseerd. Locatie: De Buitenkans te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder van Daalen bezoekt de wethoudersbijeenkomst waar de loco burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer over de cellenbrand op Schiphol Oost en de crash van Turkisch Airlines ervaringen uitwisselt. Locatie: Gemeentehuis Gouda, Markt 1 te Gouda.

19.00 uur
Wethouder Kruyt opent de buitententoonstelling van Vario Mundo 'Waar draait Vathorst om?'. Locatie: De Bron in Vathorst.

Vrijdag 9 oktober
09.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de conferentie van Utrecht Jeugd Centraal. Locatie: Groenekan, Fort Voordorp

15.00 uur
Wethouder Boeve opent samen met gedeputeerde Raven en de heer Boon symbolisch de deuren van een gerestaureerd Rohm & Haas. Locatie: Amersfoort, Kleine Koppel 31

16.15 uur
Wethouder Van 't Erve rijkt de prijs uit aan de winnende klas van de Week van de Techniek. Het doel van de Week van de Techniek is om basisschoolleerlingen vroeg kennis te laten maken met de veelzijdigheid van technische beroepen. Ieder jaar wordt aan de klassen gevraagd iets te maken rondom een thema waarmee ze kunnen meedingen naar de prijs. Locatie: Wagenwerkplaats, Piet Mondriaanplein 61 te Amersfoort.

Zaterdag 10 oktober
10.00 uur
Wethouder Luchtenveld is aanwezig bij de doorstartconferentie "Naar een finaal Antillianenbeleid". Locatie: Galerie de Compagnie te Dordrecht

18.00 uur
Wethouders Hekman, Kruyt en Luchtenveld zijn aanwezig bij het historisch diner dat wordt aangeboden in het kader van Amersfoort 750 jaar. Locatie: Sint Pieters en Bloklands Gasthuis te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder van Daalen bezoekt de AGIS eventdag.
Locatie: Agis, Van Asch van Wijckstraat 55 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,