OCOM Group genomineerd voor Deloitte Technology Fast50


HAARLEM, 20090930 -- OCOM Group (www.ocom.com), eigenaar van hostingprovider LeaseWeb, CO2-neutraal datacenter EvoSwitch en netwerk service provider FiberRing, is als 1 van 50 bedrijven genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50; de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux.

Het is de tweede keer dat OCOM als snelgroeiend technologiebedrijf voor de Deloitte Technology Fast50 is genomineerd. De eerste keer is OCOM uiteindelijk op de 18e plaats geëindigd met een groeipercentage van 1087 procent in vijf jaar tijd.

"De groei van OCOM heeft zich sinds de vorige nominatie onverminderd doorgezet, met nieuwe klanten zoals Wikipedia, Heineken en Rijksmuseum Amsterdam," zegt Con Zwinkels, Managing Director en medeoprichter van OCOM. "Vooral onze internationale afzetmarkten zijn verder uitgebreid, met veel nieuwe klanten in onder andere Oost-Europa, Rusland, Zuid-Europa en de Verenigde Staten. Ook hebben we onze propositie verstevigd en het aanbod van hostingproducten verder uitgebouwd, met onder andere een platform voor virtuele servers op basis van VMware en een virtueel storageplatform."

Hostingnetwerk: 750 Gbps
De Technology Fast50 werd tien jaar geleden in het leven geroepen om erkenning te geven aan uitzonderlijke groeiprestaties van technologiebedrijven. Ook is het bedoeld om een stimulans te geven om verdere groei te realiseren.

"Erkenning voor de substantiële groei van OCOM krijgen we op zich al regelmatig vanuit de markt, omdat het bijvoorbeeld opvalt dat de bandbreedte in ons netwerk heel hard groeit," zegt Zwinkels. "Maar zo'n officiële erkenning door Deloitte is natuurlijk de ultieme beloning voor ons harde werken in de afgelopen jaren." Het hostingnetwerk binnen OCOM heeft inmiddels een beschikbare bandbreedte van meer dan 750 Gigabit per seconde (Gbps).

Hosting Wereldwijd
Een sterke groei van OCOM is belangrijk om met het merk LeaseWeb ook in de toekomst een sterke speler te blijven in de competitieve wereldwijde hostingmarkt. Zwinkels: "Wij zijn een wereldwijde Top-20 speler. In Europa zitten we in de Top-5. Schaalgrootte zorgt er onder andere voor dat wij een scherpe prijs/kwaliteitverhouding kunnen blijven aanbieden. Daarnaast is schaalgrootte belangrijk voor de verdere ontwikkeling en aanbieding van nieuwe technologieën, waaronder uitbreiding van het bestaande virtuele server aanbod, de ontwikkeling van cloud computing en een CDN - een Content Delivery Network."

"Natuurlijk is groei nauw verbonden met een scherpe bewaking van de kwaliteit van je dienstverlening," zegt Zwinkels. "In dat licht kreeg de afdeling Support van LeaseWeb het afgelopen jaar een flinke upgrade, met scherper management, hoger gekwalificeerde engineers en het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. Met succes. De maatregelen resulteerden in een toename van `volledig tevreden' klanten met maar liefst 20 procent.

Ook is de kwaliteit van het hostingnetwerk een permanent aandachtspunt, om de hoge uptime van 99,999 procent te continueren. Een gezonde bedrijfsgroei kun je alleen realiseren wanneer je op een innovatieve en kritische manier blijft kijken naar je bestaande verworvenheden."

Zuinig datacenter
Ook voor de energiezuinige datacenter propositie van EvoSwitch is schaalgrootte belangrijk. EvoSwitch heeft dit jaar een nieuwe Managing Director gekregen om de juiste stappen hierin te kunnen zetten.

"Via schaalgrootte kun je grotere energievoordelen realiseren," zegt Zwinkels. "Onze datacenter propositie is nu al 40 procent zuiniger dan een traditioneel datacenter. Ondermeer dankzij verdere schaalvergroting kunnen we toewerken naar een besparing van 80 procent. Naast de economische voordelen die dit biedt, is energiezuinig opereren ook bewust een maatschappelijke verantwoordelijkheid die EvoSwitch wil nemen. Als nieuwkomer op de datacenter markt wil EvoSwitch een voortrekker in efficiëntie en innovatie zijn. Het managent van EvoSwitch besteedt daar veel aandacht aan, dat is eigenlijk een continu proces."

Zwinkels: "Ook wordt verdere geografische uitbreiding met meer datacenter locaties - bijvoorbeeld in Duitsland, België of het Verenigd Koninkrijk - in de nabije toekomst belangrijk, omdat klanten behoefte hebben aan redundantie en graag een state-of-the-art datacenter van EvoSwitch om de hoek hebben staan."

---------------------------------
Over OCOM
OCOM (www.ocom.com) is een internationale marktleider op het gebied van internet infrastructuurdiensten, met merken zoals LeaseWeb (www.leaseweb.com), EvoSwitch (www.evoswitch.com) en FiberRing (www.fiberring.com). OCOM heeft als missie om betrouwbare internetservices te leveren, waarmee consumenten en bedrijven hun aanwezigheid op het internet kunnen realiseren, behouden en uitbreiden.

LeaseWeb (www.leaseweb.com) is de grootste hostingprovider van Nederland en een top-20 speler wereldwijd. LeaseWeb is groot geworden door een goede prijs/kwaliteit verhouding en een focus op de zakelijke markt, met als specialisatie dedicated en co-located hosting. Sinds de oprichting in 1997 is LeaseWeb gestaag gegroeid, met klanten zoals Rijksmuseum Amsterdam, Heineken, Hyves, Koninklijke Joh. Enschedé, OGD, 123Video, Jaap.nl, Relatieplanet, MijnAlbum, Starbucks, PricewaterhouseCoopers, Twenga, AFAS, Bose, Direct Wonen en Univé.

EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het innovatieve en efficiënte datacenter heeft een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter en een energiecapaciteit van 20 Megawatt, met klanten zoals Koninklijke Joh. Enschedé, Parnassia Bavo Groep, Logica, NTT, Codemasters en Wikipedia.

FiberRing (www.fiberring.com) is een network service provider met een focus op netwerken in de metropolen (Metro Area Networks). Onder de klanten en partners bevinden zich bedrijven zoals TeliaSonera, KPN, PQR, RAM Mobile Data, Citrix en TATA.





ingezonden persbericht