Ingezonden persbericht

CAST - Centrum voor ARchitectuur en stedebouw Tilburg

Bericht

23-09-09

Tilburg, Comeback City! prijsuitreiking en debat
Afgelopen weekend organiseerde CAST de ontwerpmarathon, waarin jonge architecten in 24 uur tijd ontwerpen maakte voor de voormalige Vormenfabriek in Tilburg. De teams verrasten met plannen van hoge kwaliteit en uiteenlopende ideeën en oplossingen. Op woensdag 30 september maakt de jury het beste plan bekend. We nodigen u uit deze avond in gesprek te gaan met de deelnemers, inspirators en juryleden over de plannen en hun betekenis voor de Spoorzone.

Ontwerpen voor de locatie Vormenfabriek. Foto: Peter den Ouden.

Programma woensdag 30 september
Locatie: Hall of Fame, St. Ceciliastraat 23, Tilburg

19.00u Inloop
19.30u Aanvang programma met discussie en prijsuitreiking
22.00u Afsluiting met aansluitend borrel

Discussie
Bij de ontwerpopgave zijn twee belangrijke randvoorwaarden gesteld. Enerzijds de omgang met het bestaande voormalige fabriekspand en anderzijds de aansluiting met de stedelijke omgeving. Tijdens de discussie willen we verder ingaan op de manieren waarop men in de ontwerpen is omgegaan met deze randvoorwaarden en welke thema's we hieruit kunnen destilleren die ook op een groter gebied van toepassing zijn. De discussie wordt geleid door Annette Marx van het architectenbureau Marx & Steketee.

Ontwerpmarathon
Tijdens de ontwerpmarathon heeft CityTV een live uitzending via internet verzorgd. Inmiddels zijn verschillende filmpjes terug te kijken. Ook staan er al vele foto's online, die nog steeds aangevuld worden. Via www.castonline.nl kunt u dit terugvinden. Hier staat ook meer informatie over de ontwerpmarathon en vanaf eind deze week de posters met de gemaakte ontwerpen.

Prijs
De vakjury bestaande uit Harm Tilman, Vera Yanovshtchinsky, Hans van Heeswijk en wethouder Marieke Moorman, heeft de plannen beoordeeld en één plan als beste aangewezen. De winnaar zal woensdag 30 september bekend worden gemaakt en beloond met een stedentrip naar Manchester voor het gehele ontwerpteam. Deze prijs wordt aangeboden door Bricx, kennisorganisatie op het gebied van keramische gevelstenen en dakpannen.