Gemeente Vlaardingen


Bekendmaking winnende architect nieuw stadhuis

De ontwerpen van het nieuwe stadhuis van Vlaardingen zijn bekend. De Architecten Van Mourik bv, Architectenbureau Cepezed en Kraaijvanger Urbis hebben hun ontwerp gepresenteerd aan de jury, inwoners en medewerkers van Vlaardingen. Op 30 september wordt de winnende architect bekend gemaakt.

I nwoners van de gemeente Vlaardingen worden van harte uitgenodigd om op 30 september tijdens de bekendmaking van de winnende architect voor het nieuwe stadhuis aanwezig te zijn in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Programma 30 september 2009

* 19.00 19.30 uur: ontvangst

* 19.30 20.30 uur: bekendmaking winnend ontwerp
* 20.30 21.30 uur: borrel

Van dinsdag 8 tot en met zondag 20 september was de Stadsgehoorzaal ingericht met maquettes en tekeningen van de drie ontwerpen. Inwoners en medewerkers van de gemeente Vlaardingen hebben hun voorkeur kunnen aangeven door middel van een stembiljet in de stembus. De voorkeur van de burgers neemt de jury mee in de eindbeoordeling. Het definitieve ontwerp moet eind 2010 gereed zijn, waarna de bouw gestart kan worden. In 2014 staat er een stadhuis waar de inwoners van Vlaardingen trots op kunnen zijn.

De jury onder leiding van Huub de Graaff met de juryleden Mick Eekhout, Gerard Frishert, Tjerk Bruinsma, Hans Versluijs en Cees Kruyt zijn verantwoordelijk voor de selectie van de architect voor het ontwerp van het nieuwe stadhuis. De jury geeft het eindadvies aan het college van B&W. Het college van B&W neemt 29 september het definitieve besluit.