Gemeente Zederik


Informatieavond over AWBZ


Themabijeenkomst voor mantelzorgers

Op woensdagavond 30 september van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) organiseert de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een themabijeenkomst over AWBZ.

Wat is de AWBZ?

De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) dekt zware geneeskundige risico's die niet onder de zorgverzekering vallen. Het gaat om bijzondere ziektekosten voor zorg en ondersteuning bij lang­ durige ziekte, handicap of ouderdom. Iedere Nederlander heeft recht op vergoeding van de AWBZ-zorg. Vrijwel niemand kan dit soort kosten zelf opbrengen en dus is er ook geen individuele verzekering mogelijk. Via uw eigen zorgverzekeraar bent u automatisch verzekerd voor de AWBZ. De zorgkantoren voeren de regeling uit.

Tijdens deze bijeenkomst zal er informatie gegeven worden over de uitvoering van de AWBZ. Herman Wieringa (consulent MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden) zal de aanwezigen informeren over alle veranderingen in de zorg (pakketmaatregel), de nieuwe regeling voor het aanvragen van huishoudelijk zorg, hulp en ondersteuning bij mantelzorg en de nieuwe functie begeleiding binnen de AWBZ. Uiteraard zal er voldoende tijd zijn voor het stellen van vragen.

Alle mantelzorgers uit de gemeente Zederik zijn welkom!

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 september 2009 bij de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, op telefoonnummer 0900 202 06 72 (lokaal tarief) of via de e-mail servicepunt@meeav.nl.