ARCADIS verkoopt deel van duitse activiteiten aan Obermeyer 30/09/2009 08:06


ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een deel van de Duitse infrastructuurontwerp- en ingenieursactiviteiten heeft verkocht aan Obermeyer Planen + Beraten GmbH. In deze activa-passiva transactie worden circa 50 medewerkers inclusief werkvoorraad en contracten overgeplaatst van ARCADIS naar Obermeyer. In totaal betreft het circa EUR 4,5 miljoen aan omzet. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt. ARCADIS is een samenwerkingsverband aangegaan met Obermeyer om de overgang voor klanten zo naadloos mogelijk te laten verlopen.

De transactie is het resultaat van een strategische heroriëntatie van ARCADIS in Duitsland, waarbij de nadruk wordt gelegd op activiteiten hoger in de waardeketen in milieu, projectmanagement, water en geotechniek, in lijn met de corporate strategie van ARCADIS. De infrastructuuractiviteiten waren geconcentreerd in het kantoor Kaiserslautern, waardoor de overgang betrekkelijk eenvoudig doorgevoerd kan worden.

Stephanie Hottenhuis, CEO van de Duitse activiteiten van ARCADIS gaf als reactie: "We hebben onze huidige activiteiten goed tegen het licht gehouden om er zeker van te zijn dat we maximale toegevoegde waarde creëren voor onze klanten in de projecten die we uitvoeren. In het segment
infrastructuurontwerp- en ingenieurswerk waarin het kantoor Kaiserslautern actief is, zijn er onvoldoende mogelijkheden om dit te bereiken, wat geleid heeft tot het besluit om het af te stoten. We blijven in Kaiserslautern actief met een sterk milieuteam dat zich richt op verdere groei, conform de wereldwijde strategie. "

Over ARCADIS:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij streven naar de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en leefbaarheid door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 15.000 medewerkers en meer dan EUR 2,0 miljard aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Bezoek onze website op: http://www.arcadis-global.com.



Arcadis NV